Kesäiset tuparit ja grillibileet – kokkaavaisi

¦Kaupallinen yhteistyö: Finn Crisp, DHMS Export/Gogrilla, Culinaristit.com punaviinisuolat, Pajuniemi, Jägermeister ja Gurmet Gruppen.¦

Heinäkuu oli juuri otollinen aika pitää tuparit. Olimme juuri parisen kuukautta sitten muuttaneet uuteen ja ennenkaikkea omaan asuntoon. Vieraitakin saapuisi noin 20 hlöä, joka on aika sopiva määrä. Kokosin mielessäni kaikkea mitä voisimme kuumana kesäpäivänä tarjota vieraillemme. Olimme käyneet juhannuksena Paraisilla, josta saimme herkulliset kastikkeet mukaamme. Daniel ja hänen firmansa DHMS Export trade toimii maahantuojana näille ja monille lukuisille premiumtason tuotteille. 

”Gogrillan kastikkeet ovat aivan uskomattoman herkullisia” – vieras

Kastikkeiksi meille valikoitui Gogrillan tuotteista ketsuppi, chili sekä rouheisempi sinappi ja monta erilaista piri piri kastiketta. Gogrillan tuotteilla voi tehdä myös hyvää, sillä useat urheiluseurat keräävät rahaa itselleen myymällä näitä herkullisia tuotteita. Kastikkeet tehdään itse ja niihin käytetään tuoreita raaka-aineita. Sen lisäksi kaikki turha on jätetty pois. Näiden lisäksi saimme tutustua kastikkeisiin, joita tarjotaan Oscar -gaalassa. Sen lisäksi Ruotsin kokkimaajoukkue käyttää näitä. Nämä kastikkeet tehdään Ruotsissa käsityönä ja keitetään kotona kattiloissa. Se takaa vain ja ainoastaan aidot ja mahtavat maut. Meillä oli ilo kokeilla Sörgården Målan chipotle, jalopeno -ja fermentoitua chilikastiketta. Näitä kastikkeita löytyy myös K -ryhmän kaupoista ja niistä voi omalta kauppiaalta kysyä enemmän.

tuparit13
Gogrillan kastikkeet sekä Sörgården Målan herkulliset itsekeitetyt kastikkeet.

Muita herkullisia makuja oli pöydässä paljon, kuten Finn Crispin juuresnäkkileivät. Tällä kertaa niitä käytin krutonkien tilalla salaatissa. Ne ovat monikäyttöisiä ja aitoja alkuperäisiä, joita ei Suomessa ole pitkiin aikoihin näkynyt. Finn Crisp on nimittäin perustettu samana vuonna, kuin Suomessa oli Olympialaiset vuonna 1952. Kokeilin myös grillata näitä juuresnäkkileipiä.

tuparit1.jpg
Finn Crispin herkulliset juuresnäkkärit

Kun puhutaan kunnon grillauksesta, niin pääasia on kunnon raaka-aineet. Olen saanut kunnian kokeilla Culinaristit.com:in punaviinisuolaa. Tämä on aivan fantastinen tuote, johon käytetään oikeaa punaviinia ja sen eri lajikkeita. Useimmissa kaupoissa myytävissä punaviinisuoloissa on vain näennäisesti ja se aito punaviini on korvattu aromilla. Heillä on myös punaviinipippuria ja valkoviinisuolaa, joka on värjätty mustekalanmusteella ja on siksi mustanväristä. Kaikki on laitettu hienoihin pulloihin, joka antaa laadukkaan ensivaikutelman. Tässä esimerkiksi hyvä lahjaidea sille, jolla on kaikkea tai tykkää culunaarisista mauista. Suola sopii myös lapsille, koska punaviinissa olevaa alkoholia ei enää suolassa ole.

tuparit2.jpg
(vas.) Valkoviinisuola & (oik.) kaksi eri punaviinisuolaa.

Tupareiden alkuperäisidea oli kasata omat burgerit ja sen mukaan sitä myös toteutettiin.

Kunnon pihvi, juusto, sämpylät ja täytteet tekevät herkullisen burgerin. Lisäksi tein pikkelöityjä kurkkuja sekä grillasin kauden kasviksia.

Lisäksi meille oli saapunut Pajuniemeltä herkullisia makkaroita.Gurmet Gruppenin Jussi kävi myös tuomassa meille herkullisia maissikananrintoja, joista kuvan näät jutun lopussa.

Lopuksi kesäisiä kuvia grillauksesta ja aurinkoisesta säästä.

tuparit3.jpg
Kesäisessä säässä on mahtava fiilis grillata, vaikkapa munakoisoa.
tuparit4.jpg
Grilli käy kuumana !
tuparit6.jpg
Suippopaprikat ja kesäkurpitsat menossa grilliin.
tuparit5.jpg
Meidän terassin grillauspaikka.
tuparit7.jpg
Herkkuja tarjolla. Kupeissa oli quinoanaksuja ja astioina käytimme pudonneista palmulehdistä puristettuja ekologisia astioita.
tuparit8.jpg
Juomat kylmässä! Saimme Jägermeisterin maahantuojalta Kallelta hieman juotavaa tupareihin.
tuparit12 (2).jpeg
Aitoa arkiruokaa blogin Alexander Trivedi ehti myös paikalle ottamaan kuvia.
tuparit10.jpg
Tällaisia burgereita syntyy kun sisälle laittaa grillattua maissikananrintaa

tuparit11 (2)

family Kuvat & teksti by: kokkaavaisi ja perhe

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s