Fazer luovassa leipäkoulussa – kokkaavaisi

¦Kaupallinen yhteistyö yhdessä Fazer Experiencen kanssa¦

Meidät kutsuttiin blogini kautta Fazer Experience Vierailukeskukseen ihan koko perheen voimin. Fazer oli järjestänyt leipäkoulun lapsille. Hieno idea kaiken kaikkiaan. Idea oli siis oppia leipomaan ja tekemään leipää. Saavuimme Fazerilaan noin kello 16.30. Tilaisuus alkoi 17.30, joten olimme todella ajoissa. Kun kaikki kutsutut vieraat olivat paikan päällä, pääsimme siirtymään tilaan, jossa lapset saivat leipoa leipää. Ensin henkilökunta esitteli itsensä. Kaikki olivat todella ystävällisiä ja tapahtumassa oli hyvin otettu lapset huomioon, joten he olivat illan staroja. Oppainamme olivat Fazer leipomoiden kuluttajatutkimisesta vastaava Katri Perälä, Fazer leipomoiden keittiömestari Jaakko Seppä ja leipuri Taija Kaikkonen. 

Heidän avustuksellaan lapset pääsivät leipomaan tuoreita sämpylöitä, sillä aikaa kun aikuiset menivät yläkerrassa olevaan Lounge-tilaan kuuntelemaan mielenkiintoisia asioita leivän historiasta, nykytilanteesta, uutuuksista ja siitä miten leipä kuuluu osana lapsiperheiden arkeen. Koska se on osa sitä, välipalana, aamupalana, iltapalana tai vaan kun on nälkä. Tuli myös puhetta ruis- sekä kauraleivästä ja että niitä ei osata tehdä muualla maailmassa ja siksi se onkin ainutlaatuista Suomessa että täältä niitä saa. Fazer nimittäin on aloittanut tekemään virallisesti kauraleipää viime vuoden puolella. Nämä kaksi kyseistä viljaa ovat kaikkein suosituimpia ja tulevat varmasti myös jatkossa olemaan. Tarjolla oli myös erilaisia sormisyötäviä herkkuja. 

Fazerilassa on paljon erilaista nähtävää, kuten tämä Mignonmunapupu, jossa on todella paljon ihan aitoja Mignonmunia.Paikka jota kaikki odottavat on tietysti viimeinen etappi missä saa syödä niin paljon suklaata, kuin vain jaksaa mutta ehtona on se ettei sitä kumminkaan saa ottaa mukaan. Itse olen Fazerilassa käynyt noin 6 kertaa ja voin sanoa ettei hirveästi enää tehnyt mieli ahtaa itseensä täyteen suklaalla. Lapset olivat siitä silti todella innoissaan. Huonopuoli asiassa oli vain kellonaika eli illalla kun annat paljon sokeria niin et helposti lapsia kyllä saa nukkumaan, se on karu totuus 😀 

Meidän Emilia oli tosi innokas leipomaan sämpylöitä ja saimme ne vielä kotiin mukaan viemisiksi.

Pari kertaa ennen sämpylöitä tehneenä hän sai kehuja leipureilta asti. Illan toinen ohjelmanumero oli luovien voileipien teko eli kasaa ja rakenna unelmien herkkuleipä. Tarvikkeita oli paljon ihan mustikoista — juustoon ja kurkusta — banaaniin. Niistä Emilia sai hienon leivän aikaiseksi, joka vielä kuvattiin ihan ammattivalokuvaajan toimesta. Hieno juttu kaiken kaikkiaan ja ennen kaikea ainutlaatuinen ilta. Saimme vielä lähtiessä lahjakassit, joissa oli suklaata ja leipää. Alla ylpeä leivän tekijä. 🙂 

”Ruuhkavuosissa perheiden arki on aikamoista palapeliä ja kaaoksen keskellä suunnistamista. Leipä pitää lapsiperheiden arjen raiteillaan ja tasoittaa sen kuoppia. Meille leipomoalan edelläkävijänä on tärkeä ymmärtää erilaisia kotitalouksia pintaakin syvemmin ja tuoda maistuvia vaihtoehtoja helpottamaan elämän käänteitä” sanoi osuvasti Katri Perälä puhuessaan leivästä perheissä”.             

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s