Aidot meksikolaiset tortillat – kokkaavaisi

¦ Kaupallinen yhteistyö Tortillas La Familian kanssa ¦

Herkullista grillikesän alkua kaikille. Tässä taannoin sain kunnian tutustua tortillaperheeseen nimeltä Tortillas La Familia. Vegaaninen ruoka on ollut jo pitkään suosittua ja sen suosion loppua ei näy. Sen tavoin myös meksikolainenruoka on kokenut viimeaikoina valtaisan nousun suomalaisten keskuudessa. Ainoana ongelmana on ollut vain se, että Suomen kaupoista ei löydy aitoa ja oikeasti laadukasta maissitortillaa. Siksi suomalais-meksikolainen yritys Tortillas La Familia tarttui tilaisuuteen ja alkoi valmistamaan ainoana Suomessa aitoja meksikolaisia maissitortillalettuja. Ne valmistetaan ja tehdään itse juuri Meksikosta asti tuodulla tortillakoneella, tortillatehtaassa Espoossa. Perhe kutsuukin tehdastaan `tortillerian` nimellä. 

”Mmmm suussasulavaa”! – meksikolaisia asiakkaita

Tortillaletut ovat täysin gluteenittomia, laktoosittomia ja ennen kaikkea vegaaneja. Maissijauho on myös GMO -vapaata. Yritystä voi kutsua vielä nuoreksi, sillä se aloitti toimintansa tammikuussa 2017. Tortillas La Familian tuotteita löytyy myynnistä tällä hetkellä K-kaupoista ja tortillat myydään aina pakasteena, sillä laatu on aina numero yksi ja siitä ei ikinä tingitä. Tuotteissa ei myöskään haluta käyttää turhaan säilöntäaineita tai suojakaasuja. Eli Suomeksi sanottuna maissitortillat ovat täyttä tavaraa. Mielelläni ottaisin näitä myös Stockmann Herkkuun missä olen töissä, koska kokeiluni perusteella ne ovat rehellisesti ylivoimisesti parhaimpia tortilloja mitä olen käyttänyt!

Emilia ja Elmo ”Tortillat on parhaita”! Lapsilta 4 / 5 – Emilia & Elmo 

Sitten hieman omia ajatuksiani näistä tuoreista tortilloista. Sain yhteistyönä Tortillas La Familian kanssa parisen pakettia tortilloja. Olen kokeillut osaa tuotteista kotona ja osaa töissä Stockmann Herkun demokeittiössä. Otin myös vertailun vuoksi muiden firmojen gluteenittomia tortilloja mitä kaupasta sattui löytymään. Siksi että osaan sanoa mikä näistä tekee niin hyviä. En halunnut käyttää vertailuun vehnätortilloja, koska ne eivät vedä vertoja oikeille maissitortilloille ja niissä on aina huononapuolena laittaa vatsa sekaisin. Käyttäkää siis maissitortilloja, jos vain on mahdollista. Sanotaan että ero muihin tortillalettuihin on valtaisa. Tuoreus on selkeästi parempi, kuin näissä muissa mitkä yleensä löytyvät kuivahyllystä. Rapeus ja koostumus luovat hyvän suutuntuman. Tein quesadilloja ja niissä nämä maissitortillat olivat omaa luokkaansa. Paistoin tortilloja pannulla hetken ja se teki pinnasta todella rapean. Käytin paistamiseen hieman öljyä, mutta se ei ollut välttämätön. Oikeastaan ilman öljyä pinnasta tuli sekä rapea että se sai hienon värin. Jokainen omalla tavallaan. Eli jos haluat tuoreita, itse tehtyjä ja aitoja Meksikolaisia tortillalettuja, niin suosittelen kääntymään Tortillas La Familian puoleen, koska tähän tuotteeseen et tule pettymään. Sopii erinomaisesti grillauksen yhteydessä käytettäväksi. Ohjeessa esiintyvä chimichurrisalsa on yksi hittiohjeistani ja sopii kaikenlaisen grilliruoan kanssa, mutta erityisesti myös tortillojen 😉 

¦ neljälle hengelle ¦30 minuuttia ¦ helppo ¦ gluteeniton, ei lisättyä sokeria, pähkinätön ¦ lapsilta 4 / 5 ¦

 

Ainekset:

8 kpl Tortillas La Familian maissitortilloja

2 kpl tuoretta naudan ulkofileepihviä

2 tl suolaa

1 tl mustapippuria

1 rkl öljyä

100 g Gruyere -juustoa, raastettuna

2 dl Kokkaavan isin itsetehtyä chimichurrisalsaa

Valmista näin:

  1. Valmista chimichurrisalsa edellisenä päivänä jo. Ohje löytyy yltä.
  2. Ota ulkofileet huoneenlämpöön ja mausta suolalla ja mustapippurilla kummaltakin puolelta. Öljyä ja anna olla huoneenlämmössä 1 tunnin ajan ennen paistamista.
  3. Grillaa 1,5 – 2 minuuttia / puoli ja anna vetäytyä 10 minuuttia.
  4. Raasta gruyere -juusto raasteeksi. Siirrä sivuun odottamaan.
  5. Öljyä maissitortillat ennen grillaamista.
  6. Leikkaa ulkofileet ohuiksi siivuiksi, leikkaamalla ne syiden vastaisesti.
  7. Lisää ensimmäisen maissitortillaletun päälle gruyere -juustoraaste sekä siivutettu ulkofilee ja laita toinen lettu päälle. Käännä ja grillaa tai paista noin 20 – 30 sekuntia / puoli. Nosta sivuun ja anna jähmettyä hetki.
  8. Tarjoa chimichurrisalsan kanssa ja nauti.

cropped-img_20190410_142359_9391-5.jpg  Kuvat & teksti by: kokkaavaisi ja perhe

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s