Kesäinen Turku & Viking Grace

Laivalla oli huolehdittu hyvin kananmuna-allergikon ruoat. Kuvassa vegaaninen grillattu kukkakaali -annos.

Kesäloma on kohta lusittu ja neljä viikkoa on kulunut. Tässä kesäloma muistoja heinäkuun alusta, kun kävimme Turussa sekä Viking Grace laivalla kääntymässä Tukholmassa. 

Kyseessä oli 23 tunnin risteily, jolla ehtisi hyvin katsella ja tutkia laivan tarjontaa. 

Käytössämme ei ole autoa, joten käytämme julkisia kulkuvälineitä. Junamatkamme Turkuun kesti noin 2,5 tuntia, mutta lastenvaunussa onneksi lapset viihtyvät hyvin. Vanhemmille se on kieltämättä tuskallisempaa. Junamme päätepysäkki oli suoraan Turun satama, jonka yhteydessä laiva myös lähti. Emme olleet koskaan käyneet Turun satamassa, vaan aina tehneet laivamatkat Helsingistä käsin. Kesälomamme kunniaksi poikkesimme tavanomaisesta kaavastamme. 

Laivaan pääsy olikin sitten oma juttunsa. Laiva oli myöhässä, johtuen kovasta tuulesta merellä. Siispä pääsimme laivaan vasta 22.20 aikaan. Luojan kiitos odotushallissa oli lastenleikkipaikka, joka viihdytti väsyneitä ja yliaktiivisia lapsia. Kun pääsimme laivaan, emme suinkaan menneet heti nukkumaan, vaan lähdimme syömään. Noin 23.00 aikaan olimme syömässä ja yllättävästi lapset jaksoivat hyvin, eikä ruokailu mennyt stressaavaksi meidän vanhempien kannalta. Lapset ovat väsyneinä todella kovaäänisiä 🙂 . Istuimme pöytään ja lähdin hakemaan ruokaa esikoisemme Emilian kanssa. Ensimmäisenä, kun katson laivan buffettia minua kiinnostaa ehdottomasti, miltä lastenpöytä näyttää. Tällä kertaa yllätyin todella positiivisesti, sillä lastenpöytä oli täynnä paljon myös terveellisiä sekä kevyitä vaihtoehtoja. Yleensä lastenpöydän sisältö on ranskalaiset, lihapullat, nakit ja jälkiruokana kermajäätelöä. Nyt pöytä sisälsi tuoreita mansikoita, erivärisiä kukkakaaleja, salaattia, kanaa, itsetehtyä bolognesia, itsetehtyjä lihapullia, muusia sekä erilaisia makkaroita. Erityismainintana sanottakoon vielä vegaaninen pöytä, jossa oli paljon erilaisia jälkiruokia. Tämä siksi, koska Elmolla on vaikea muna-allergia. 

Tässä hieman ruokakuvia buffetista:

Buffetpöydän kylmässä päässä oli paljon valinanvaraa ja varsinkin erilaisilla valmistustavoilla valmistettuihin kaloihin oli panostettu. Erikoisuutena täytyy mainita lohenevä, jossa oli ihan mielettömän herkullinen liha.
Buffetpöydän lämpimässä päässä oli paljon herkullisia vaihtoehtoja ja liha tietysti ykkösenä. Kuvassa (vas.) parsaterriini oli mielenkiintoinen ja erilaiset tuoremakkarat täytyy mainita.
Kaikilla oli karmea nälkä ja pelkästään näitä kuvia katsoessa tulee nälkä. Kaikki eivät toki tykänneet, että otin kuvia, kun syövät 😀 
Tästä kuvasta tykkään. Yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Hyvä ruoka ja siitä tuleva nautinto näyttää suunnilleen tältä.
Aiemmin mainitsemani muna-allergikko sai keittiöltä itsetehtyjä ja uniikkeja ruokia sekä jälkiruokia. Naapuripöydissä seurattiin aika kateellisen näköisinä 🙂 
Kannattaa laittaa mieleen, jos olet menossa Viking Line laivoille. Menkää ja testatkaa Grace ehdottomasti ja tämä upea Buffet Aurora.
Pelikoneet ovat joka laivakäynnin kokeiltava juttu. Tällä kertaa emme tuhlanneet rahoja peliautomaateihin, vaan nuorempi lapsistamme rakastaa autoja ja siksi autopelit.
Puisto oli valtava ja siellä riitti kaikille tekemistä ihan lapsesta vaariin asti.

Laivareissun jälkeen lähdimme pikku-siskoni luokse. Halusimme paneutua enemmän Turkuun ja sen ympäristöön. Siskoni asunnon vieressä sijaitsi Kupittaan puolella valtavankokoinen puisto, joka oli yllättävästi täysin ilmainen ja sen yhteydessä oli suurileikkipuisto, eläimiä, minigolfrata, pomppulinnaa, jättikokoinen shakkilauta ja paljon muuta. Siinä ympärillä asuville lapsiperheille ja miksei muillekin, valtavan hieno paikka rentoutua vaikka piknikillä tai käydä uimassa viereisessä maauimalassa. Sen haluaisin ehdottomasti myös Helsinkiin ja jäikin yhtenä hienoimpana muistona itselleni.

Yksi kokeilemisen arvoinen juttu on Aurajoella kelluvat jokilaivat ja niissä käyminen.

Oma tyylini kampauksen suhteen ei ollut mitä mainioin, mutta sää oli aivan valtavan hieno ja täytyy todeta, että Turku on yksi Suomen parhaimmista kesäkaupungeista. Tykkään muutenkin vedestä ja asua ja olla sen läheisyydessä. Meidän Turku matkailumme kesti noin 3 päivän ajan. Yövyimme siskoni luona ja kaksi muuta yötä olimme Turun hotellissa Hamburger Börsissä. Kävimme katsastamassa ennen jokilaivailua esimerkiksi Turun torin ja sen tarjonnan. Sieltä löysimme Deli Verden herkulliset tuoreyrtit ja noin lämpimänä päivänä oli pakko ostaa myös jäätelöt. Kävimme myös Turun kauppahallissa, jossa en ollut ikinä käynyt. Hauska nähtävyys oli myös Suomen suurin karkkikauppa, josta en tällä kertaa ostanut mitään, ehkä liika karkin määrä alkoi ahdistamaan. Tottakai oli käytävä myös Turun Stockmannilla.

Jokilaivalta oli upeat näkymät Aurajoelle ja toiselle puolelle jokea.

Kokonaisuudessaan reissu oli onnistunut ja sää, kuten koko kesänäkin oli erinomainen. Kannattaa siis varsinkin kesällä suunnata Turkuun, jos suinkin voi. Ruisrockiin emme tänä vuonna lähteneet, mutta ehkä ensi kesällä ilman lapsia sitten 😉 . 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s