Kylmäsavukirjolohiraviolit – kokkaavaisi

on

¦ Kaupallinen yhteistyö Puruveden Savukalan kanssa ¦

Kesälahdelta löytyy Puruveden Savukala Oy, joka valmistaa superior -kirjolohesta uskomattomia savustettuja kaloja. Kalat saapuvat kylmäkuljetuksella Kalaset Oy:ltä ja ne käsitellään Kesälahdella. Koneellisesti poistetut ruodot ovat 96 % varmuudella poistettuja. Kaikki tuotteet sekä irtona että vakumoituna ovat aina tuoreita, eikä yksikään ole pakkasessa käynyt. 

”Yleensä kauppojen savukaloissa on kuivuneet reunat.” Tässä puhutaan laadusta, sillä kokonaisuus on täyteläinen ja suola on juuri sopiva”!

Kylmäsavukirjolohen lisäksi Puruveden Savukala Oy:llä löytyy myöskin uskomattomat muikut, joista löytyy blogista mielenkiintoinen juttu. Käykää lukemassa se myös. Graavattu kirjolohi on tuoretta superior-laatuista ja se suolataan käsin puhtaalla karkealla merisuolalla. Lisäksi löytyy myös lämminsavustettu kirjolohi, joka saa makua voimakkaasta leppäsavusta ja merisuolasta. Reseptissä käytetty kylmäsavukirjolohi on savustettu myös aidolla leppäsavulla ja sekin on lisäaineeton sekä säilöntäaineeton. Lisäksi huomasin heidän sivuillaan kirjolohenmädit, joka lisää suomalaista valikoimaa ja on oiva lisä muiden joukossa. Kannattaa siis tutustua näihin tuotteisiin ihan olan takaa.

*Kylmäsavukirjolohet olen saanut Puruveden Savukalalta yhteistyön merkeissä

Reseptissä itsessään tein ensimmäistä kertaa ravioleja, mutta niin se menee, että onnistuuhan ne aivan erinomaisesti ja kylmäsavukirjolohi tuo omalla leppäsavumaisella maullaan ihan uskomattoman elämyksen. Tämähän ei tietenkään riittänyt, vaan keittämisen sijasta paistoin raviolit rapeiksi pienessä määrässä voita ja tein vielä upean omena – minttuöljyn, jolla ruoka on viimeistelty. Tätä kannattaa kokeilla, sillä en oikein keksi enempää ylistyssanoja. Netistä en löytänyt yhtään savukalaraviolin reseptiä, joten ajattelin, että sitä kokeillaan nyt. Kokeilkaa ja ihastukaa, sillä tämä on uskomaton! 

¦ neljälle hengelle ¦40 minuuttia ¦ keskitaso ¦ ei lisättyä sokeria, pähkinätön ¦ lapsilta 5 / 5 ¦

Ainekset:

6 dl durumvehnäjauhoja

6 kpl kananmunia


1 pkt Puruveden Savukalan kylmäsavukirjolohta

400 g tuorejuustoa

1 pnt tuoretta kevätsipulia

100 g mietoa juustoa, raasteena

Makuöljy ravioleille:

10 lehteä tuoretta minttua

2 dl oliiviöljyä

½ dl omenamehua

1 kpl valkosipulinkynsi

Valmista näin:

  1. Tee durumjauhoista keko ja tee kananmunille aukko keskelle. Riko munat ja laita ne keskelle jauhokekoa. Riko niiden rakenne haarukalla. Yhdistä ainekset käsiä käyttämällä ja vaivaa niistä taikinapallo. Anna taikinan olla huoneenlämmössä 15 minuuttia lepäämässä.
  2. Kauli 1 cm paksuinen pastalevy. Käytä tarvittaessa durumjauhoja, ettei taikina jää kiinni kaulimeen.
  3. Laita pastakone valmiiksi ja asenna paksuusaste 5 kohtaan. Vedä taikina koneen läpi varovasti.
  4. Kun taikina on valmis ja ohut, leikkaa siitä raviolit, jotka ovat noin 3 x 3 cm.
  5. Laita raviolit jauhotetulle pellille odottamaan hetkeksi. 
  6. Sillä aikaa valmista täyte. Pilko tuoreet kevätsipulinvarret, sitten lisää ne tuorejuuston sekaan pilkotun kylmäsavukirjolohen ja juuston kanssa. Sekoita hieman, että kaikki raaka-aineet ovat sekoittuneet kunnolla.
  7. Laita ½ tl täytettä toiselle puolelle raviolia ja paina toinen puoli sen päälle.
  8. Muista painaa reinat varovasti kiinni, ettei täyte pursua pois. Laita raviolit tässä vaiheessa odottamaan hetkeksi pellille. 
  9. Valmista öljy. Laita tuoreet mintunlehdet, omenamehu, öljy ja silputtu valkosipuli astiaan ja aja tasaiseksi sauvasekoittimella tai blenderillä.
  10. Kuumenna pannu ja laita voita haluamasi määrä pannulle. Paista vaahdon hävitessä raviolit 1 – 2 minuuttia / puoli. Kääntäessä lisää omena-minttuöljyä päälle, joka tuo erinomaisen maun ravioleihin. Nauti Puruveden Savukalan savukirjolohen kanssa. Enjoy!

cropped-img_20190410_142359_9391-5.jpg Kuvat & teksti by: kokkaavaisi ja perhe

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s