Hernekeittopihvit – kokkaavaisi

on

cropped-img_20190410_142359_9391-7.jpg Facebook InstagramYoutube

Hernekeitto on yksi helpoimmista ja suosituimmista arkiruoista ja sitähän sanotaan, että torstai on se oikea hernekeittopäivä. Jalostajan hernekeittopurkit ovat varmasti kaikille tuttuja. Tutkiskelin niitä hieman tarkemmin ja niissä on itsessään lisätty possunlihaa sekä silavaa, joka ei välttämättä tulisi mieleen, vaikkakin liha kuuluu hernekeittoon. Kasvisversio löytyy onneksi myöskin, joten halutessasi voit sitä käyttää tähän reseptiin. Hernekeittopihvit ovat erittäin yksinkertaisia ja helppoja tehdä. Maistuvat yllättäen erittäin paljon hernekeitolle. Hernekeittopihvit ovat hyvin erikoinen ruoka, mutta erittäin toimiva. Tuhtia tavaraa ja hyvää vaihtelua siihen tavanomaiseen hernekeittoon.

”Hernekeittoa paistettuina pihveinä”

Maistuuko teille hernekeitto? En tiennyt tätä vinkkiä, että miten ihmeessä saat hernekeiton purkista kokonaisena ulos, mutta kuten varmasti moni muukin sen on Big Brotherista nähnyt, niin tottakai täytyihän se kokeilla. Ja muuten toimii juuri niin hyvin, kuin voi kuvitellakkin. Video hernekeittopihvien valmistukseen sekä esimerkiksi siihen, miten saat sen ehjänä purkista ulos löytyy tästä alta, joten katsokaa se myös läpi! 

¦4 hengelle ¦30 minuuttia¦ helppo¦ei lisättyä sokeria, maidoton, kananmunaton, pähkinätön ¦ lapsilta 5 / 5¦

Ainekset:

1 prk Jalostajan hernekeittoa

2 dl kikhernelientä tai 2 kpl kananmunia

3 dl ruisjauhoja

1 tl suolaa

½  tl punaviinipippuria tai mustapippuria

Valmista näin:

  1. Aloita tekemällä hernekeittopurkin pohjaan reikä. Käännä purkki ja avaa kansi. Käännä sitten purkki ylösalaisin ja puhalla tekemäsi reiän kautta hernekeitto pois purkista. 😀 
  2. Kuivaa hieman pötkön pintaa ja leikkaa se halutun kokoisiksi ”pihveiksi”. Pyöräytä pihvit, joko kananmunassa tai kikherneliemessä ja paneroi ruisjauhoissa, joihin olet sekoittanut myös suolan sekä pipurin.
  3. Kuumenna pannu ja paista voissa tai öljyssä pihvejä 1 minuutti / puoli. Kun pinta on rapea ja hernekeittopihvi sisältä myös lämmin.
  4. Tarjoile pihvit raikkaan salaatin tai hapankaalin kanssa.

•Kuvat & teksti by: kokkaavaisi ja perhe

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s