Kaura-Lapinjuustokeitto – Kokkaavan isin perheblogi

on

Moi kaikille, 

Olen tehnyt viimeaikoina hyviä löytöjä reseptirintamalla. Vanhoista kokkikouluaikaisista resepteistä olen loihtinut vielä herkullisempia muunnelmia. Tämänkertainen resepti on uskomaton Kaura-Lapinjuustokeitto. Sen alkuperäinen resepti on ollut nimeltään Poro-Lapinjuustokeitto, mutta kuten tiedämme poro on erittäin kallista. Kävin sitä katsomassa kaupassa, mutta päädyin siihen, että se korvataan. Vaimoni Tia on pitkän aikaa jo syönyt näitä Gold&Greenin Delikauratuotteita, joten miksipäs ei. Kokeilin, yllätyin ja rakastuin uudestaan tähän keittoon. Valmistin keiton poikani Elmon kanssa, joten se onnistuu myös 3 vuotiaan kanssa tehtynä. 

”Poro-Lapinjuustokeitto onkin nyt poroton”

Jos haluat käyttää siltikin poroa, niin samalla ohjeella sekin onnistuu. Se täytyy mainita, että ohjeeseen käytetty sulatejuuston ei tarvitse olla juuri Koskenlaskijaa, mutta olen todennut sen erittäin hyväksi. Omanmielen mukaan voi myös tuunailla, vaikkapa erilaisilla tuoreyrteillä. Kokeilkaa ohjetta ja nauttikaa herkullisesta ruoasta. – Kokkaavan isin perheblogi

¦ neljälle hengelle ¦40 minuuttia ¦ helppo ¦ ei lisättyä sokeria, laktoositon, pähkinätön, kananmunaton¦ lapsilta 5 / 5 ¦

Ainekset:

630 g / 3 pss Gold&Green Delikauraa

2 kpl sipulia

50 g voita

2 pkt Koskenlaskija sulatejuustoa

1 ½ l lihalientä ( lihafondi+vettä)

7 kpl perunoita

300 g leipäjuustoa

1 pnt tuoretta persiljaa

Valmista näin:

  1. Kuullota pilkotut sipulit voissa kattilassa. Lisää joukkoon Delikaura ja paista sitä hetken aikaa, jotta saa väriä pintaan. Kaada sitten lihaliemi joukkoon ja anna Delikauran muhia keskilämmöllä noin 20 minuuttia. Muista sekoittaa välillä.
  2. Lisää sitten sulatejuusto nokareet joukkoon ja anna sen hiljalleen sulaa. Kun juusto on sulanut lisää joukkoon kuutioidut perunat. Kypsennä niitä kiehuvassa liemessä noin 15 minuuttia, niin kauan että perunat ovat melkein kypsiä.
  3. Lisää keittoon viimeisenä kuutioitu leipäjuusto ja ripottele lopuksi päälle hienonnettua persiljaa. 
  4. Nauti vaikkapa tämän kanssa!

•Kuvat & teksti by: kokkaavan isin perheblogi

cropped-img_20190410_142359_9391-7.jpg Facebook InstagramYoutube

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s