Lakritsi-raparperijuustokakku – Kokkaavan isn perheblogi

Moikka kaikki kakkujen ystävät! Tein juuri menneen äitienpäivän kunniaksi vaimolleni Tialle upean ja maistuvan juustokakun. Siihen käytettiin pääraaka-aineina Kouvolan lakritsia sekä suomalaista raparperia. En ole mikään leipuri, joten etsin vinkkejä sieltä täältä, että mitä muut ovat juustokakkuihin laittaneet. Tälläistä juustokakkua en löytänyt, joten tämä on nyt hieno mahdollisuus kokeilla toimivaa ja herkullista uniikkia kakkua, jonka itse olen testannut. Vähän epäilin määrissä, että toimivatko, kun leivonnassa on niin tarkkaa se paljonko laittaa mitäkin. Itse olen ruoanlaitossa tottunut laittamaan vähän sitä ja vähän tätä, enkä aina katso määriä niin tarkkaan. Siksi olinkin ylpeä, että onnistuin määrittämään oikein juustokakun raaka-ainemäärät, koska loppujen lopuksi en ottanut mistään mallia.

”täytyy sanoa, että leivonta on ihan kivaa” – Teemu

Leipominen yleensä on ihan kivaa, eikä sitä kannata pelätä, vaikka ensimmäisellä kerralla tai toisella kerralla epäonnistuukin. Niin on käynyt niin lukuisia kertoja itsellenikin. Tuntuu vain siltä, että se ruoanlaitto on enemmän mun juttu. Täytyy silti sanoa, että leivonta on ihan kivaa! Olen kuullut niin monesti kokkien puhuvan siitä, etteivät he ole mitään leipureita. Noh niinhän se on, mutta en kiellä, etteikö se olisi huono asia olla leipuri ja osata leipoa kakkujen lisäksi vaikka juurileipää.
¦ kuudelle hengelle ¦1 tunti ¦ helppo ¦laktoositon, pähkinätön¦ lapsilta 5 / 5 ¦
Ainekset:

300 g Kouvolan lakuja
6 dl kuohukermaa
500 g tuoretta raparperia
150 g hillosokeria
1/2 dl vettä
500 g tuorejuustoa
1 rkl vaniljasokeria
1/2 pkt digestivekeksejä
70 g voita, sulatettuna
Koristeluun:
tuoreita mansikoita, viinirypäleitä,
Mimis kukkia ja digestivekeksiä muruna.
Valmista näin:

 1. Valmista ensin raparperihillo. Leikkaa raparperi pieniksi paloiksi ja laita kattilaan. Lisää joukkoon tilkka vettä ja keitä pehmeiksi. Lisää hillosokeri ja aja tasaiseksi sauvasekoittimella. Keitä vielä keskilämmöllä hillomaiseksi ja siirrä sivuun jäähtymään.
 2. Tee lakritsitäyte. Pilko lakut pieniksi ja sulata ne puolessa määrässä kermaa pehmeäksi, sulavaksi lakritsimassaksi. Siirrä sen jälkeen sivuun jäähtymään.
 3. Ota irtopohjavuoka. Itse käytin 24 cm halkaisijaltaan. Laita pohjalle leivinpaperia, ettei kakku tartu kiinni ja kiinnitä reuna. Leikkaa saksilla ylimääräiset leivinpaperit pois. Aja muruksi digestivekeksit ja sulata voi. Sekoita ne ja taputtele pohjalle. Pistä kakkuvuoka kylmään.
 4. Tee kermavaahtoa lopusta määrästä kuohukermaa ja kääntele notkistettu tuorejuusto sekä raparperihillo joukkoon. Ripottele myös vaniljasokeri. Kääntele ja laita kylmään.
 5. Aloita kakun kasaaminen. Pohjalle laitoin puolet lakritsimassasta ja sivuille asettelin mansikoista leikattuja siivuja, mutta se ei ole pakollista. Lakritsimassan päälle asettelin raparperi-tuorejuustomassan ja viimeiseksi loput lakritsimassasta. Sitten kylmään ja antaa olla kylmässä jähmettymässä minimissään sen parisen tuntia. Itse pidin yön yli.
 6. Koristella voi oman mielen mukaan, mutta tuossa yllä kuvassa meidän tapa koristella tämä äitienpäiväkakku. Nauttikaa ihan sairaan hyvästä kakusta!

•Kuvat & teksti by: kokkaavan isin perheblogi

cropped-img_20190410_142359_9391-7.jpg
Facebook InstagramYoutube

4 Comments Lisää omasi

 1. Näyttää hyvältä! Ohjeessa ei ole lainkaan liivatetta, mutta ilmeisesti pysyi kasassa ilmankin. Onko se lakumassan ansiota?

  Liked by 1 henkilö

 2. kokkaavaisi sanoo:

  Hieno juttu! Itse asiassa juurikin näin. Itse ensin arvelin, että mitenköhän, kun en käyttänyt liivatetta, mutta hienosti pysyi kasassa, vaikka olikin hetken aikaa myös huoneenlämmössä. Kokeile ihmeessä, sillä tää on todella hyvää.😄

  Tykkää

 3. Irma sanoo:

  Mitä teen väärin, kun lakumassa on niin paksua ettei sitä voi mitenkään levittää. Lisäsin massaan kermaa, mutta ei juuri auttanut. Niinpä jouduin laittamaan koko massan pohjan päälle, en kerroksittain. Olen tehnyt kakun nyt kaksi kertaa ja molemmilla kerroilla sama juttu. Makuunhan se ei vaikuta ja sehän on mitä mainioin.

  Tykkää

  1. kokkaavaisi sanoo:

   Hei Irma,

   Katsoin ohjeen läpi ja vähensin lakujen määrää. Sillä sen pitäisi korjaantua, sillä lakut ovat aika tuhtia tavaraa. 😊

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s