Rapeat kalapuikot ja Itämainen kukkakaaliriisi – Kokkaavan isin perheblogi

on

Moi kaikille! Olen aikaisemmin tehnyt kukkakaalista pizzaa ja sen koin tosi hyväksi. No, mutta yllätyin todenteolla, sillä en ottanut mistään vinkkiä tähän itämaiseen kukkakaaliriisiin, vaan toteutin sen päästäni. Kiva on huomata, että taidot ovat reseptien teossa säilyneet vuosien saatossa. Nyt korona-aikana en ole niin paljon reseptiikkaa tehnyt töissäkään, joten siksi on aina ilo huomata reseptien toimivuus ja maukkaus. Tämä oli nimittäin todella maukas ja sopisi lisukkeena muillekin, kuin ainoastaan kirjolohelle ja näille puikoille. Itse puikothan ovat todella helppoja tehdä. Naurettavan helpolla tavalla ja toteutuksella saat aikaan hyviä kalapuikkoja, jotka ovat parempia, kuin kaupoissa ja ovat täysin kananmunattomia.

”Syö vähemmän, mutta parempaa, kuin enemmän huonompaa” – Teemu

Itse en ole yleensä käyttänyt nugetteihin tai kalapuikkoihin tavanomaista panerointia, vaan esimerkiksi kalanpinta on sen verran kostea, että pankojauhot tarttuvat helposti sen pintaan. Perusmausteet lisänä ja that`s it! Yleensä on aika paljon ruoan makuun vaikuttaa juurikin se minkä tasoista ja tuoretta raaka-ainetta käytät. Kyseinen kirjolohi oli tuoreinta mahdollista mitä kaupasta sai. Siinä on kaunis, terveen kalan ulkonäkö sekä tuoksu. Jos kala on hirveän limainen ja epäilyttävän värinen sekä haiskahtaa, niin en suosittele sitä käyttämään. Monesti olen juurikin näitä huomannut, kun myydään halvalla suuria eriä kalaa. Olen itse töissäni neuvonut aina ottamaan mielummin sitä parempaa ja laadukkaampaa vähemmän, kuin ottamaan paljon sitä huonolaatuisempaa raaka-ainetta oli kyseessä sitten liha tai kala. Suosittelen siis nauttimaan siitä mitä syö ja hankkimaan vähemmän, mutta laadukkaampaa raaka-ainetta.

¦neljälle hengelle ¦20 minuuttia¦ helppo ¦ei lisättyä sokeria, laktoositon, pähkinätön, kananmunaton¦ lapsilta 5 / 5 ¦

Ainekset:

600 g tuoretta kirjolohifileetä, ilman nahkaa

300 g pankojauhoja

suolaa

pippuria

Itämainen kukkakaaliriisi

1 kpl suuri kukkakaali

1/2 kpl purjon valkoinenosa

1 ruukku tuoretta korianteria

1 kpl limetin mehu -ja kuori

50 g pala tuoretta inkivääriä

100 g sokeriherneitä

3 rkl curryä

100 g voita

oliiviöljyä

Valmista näin:

  1. Aloita raastamalla kukkakaali ”riisiksi”. Halkaise purjon valkoinenosa pitkittäin ja leikkaa renkaiksi. Pilko korianteri, raasta tuore inkivääri sekä limetinkuori -ja mehu.
  2. Kuumenna pannu ja paista öljyssä kukkakaaliriisi, purjorenkaat sekä puolitetut sokeriherneet. Paista hetken aikaa, että paistopintaa muodostuu. Ripottele joukkoon curry ja sekoita hieman. Siirrä sivuun ja anna hetken maustua.
  3. Sitten tehdään kalapuikot. Poista mahdollinen nahka ja suikaloi kirjolohesta 2 cm paksuisia puikkoja. Kaada astiaan suolaa, pippuria ja pankojauhoja. Sekoita ne sekaisin ja pyöritä kalapötköt siinä.
  4. Paista kalapuikot öljy – voi seoksessa paksuudesta riippuen 1 – 2 minuuttia / puoli. Aseta ne paistamisen jälkeen talouspaperin päälle, niin ylimääräinen rasva valuu pois. Nyt voit kasata annokset. Itse tarjoilin annoksen lisänä leikattua jalopenoa sekä ruohosipuli-ranskankerma majoa. Jokainen saa tottakai valita mitä laittaa herkun lisäksi. 

•Kuvat & teksti by: kokkaavan isin perheblogi

cropped-img_20190410_142359_9391-7.jpg Facebook InstagramYoutube

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s