Helppo kesäbursa – Kokkaavan isin perheblogi

on

Heippa hei! Nyt on kova setti tiedossa. Paras kesäburgeri on tässä. Erittäin helppo, eikä vaadi mitään ihmeellisiä kikkailuja. Salaisuus on jalopeno-vs majoneesi eli tuttavammin ”jallumajo”. Sisään voisi laittaa pekonia tai marinoitua / paahdettua sipulia, mutta tämä on juuri tälläisenään paras. Voin myöhemmin laittaa myös reseptejä muista burgeri lisukkeista mitä olen kohdannut ja kokeillut ja mihin olen ihastunut. 

”mitä et voisi laittaa hampurilaisen sisään .. en ole vielä keksinyt”

Jos teet majoneesin vegaaniseen majoon, niin se sopii myös vegaaneille taikka kasvis-syöjille. Burgeri ei itsessään niinkään sovellu. Tämä sen sijaan sopii vegaaneille! Alla video, jossa grillaamme näitä burgereita. Mitä tulee teidän lempi burgeriin?

Ainekset:

4 kpl briossisämpylöitä, ( esim. Vaasan tai Fazer )

4 kpl / 200 g pihviä ( naudanlihaa 80% + 20% possua )

4 siivua Cheddarjuustoa, ( esim. Jukolan juuston Vintage tai Original )

salaatinlehtiä

tomaattiviipaleita

suolakurkkua

Barbeque kastiketta, ( esim. Johnny`s tai Sweet baby ray )

Jalopeno-vs majoneesi

400 g majoneesia

1 kpl valkosipulinkynsi, hienonnettuna

1 tl kolmenpippurin maustetta

1 rkl öljyä

2 rkl jalopenoja, riippuen tulisuudesta

Valmista näin:

  1. Tee ensin majoneesi. Hienonna valkosipulinkynsi ja sekoita öljyn kanssa. Pilko jalopenot pieniksi ja sekoita kaikki raaka-aineet keskenään. Anna maustua kylmässä 2 tuntia.
  2. Taputtele jauhelihasta 200 g pihvejä. Mausta ne suolalla ja halutessasi pippurilla. Anna pihvien olla huoneenlämmössä puolisen tuntia ennen kypsentämistä. Kuumenna grilli tai pannu ja paista pannulla 3 minuuttia / puoli. Grillissä 2 minuuttia / puoli. Kääntämisen jälkeen laita cheddarsiivu pihvin päälle ja anna sen sulaa. Siirrä pihvit hetkeksi vetäytymään.
  3. Lämmitä sämpylöitä, niin että pinnasta tulee rapea kummaltakin puolelta. Nyt voit kasata burgerin. Laita pohjalle bbq -kastiketta, salaatinlehtiä, siivutettua tomaattia sekä suolakurkkua. Aseta sitten upea mehukas pihvi ja päälle tekemäsi majoneesi. Sitten vain kansi ja se on siinä. Ei kun ääntä kohti. Aina tähän voisi jotain kivoja lisukkeita keksiä, mutta mitä turhaan. Tämä on juuri tälläisenään erinomainen, joten nauttikaa!

•Kuvat & teksti by: kokkaavan isin perheblogi

cropped-img_20190410_142359_9391-7.jpg Facebook InstagramYoutube

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s