Savuahven caesarsalaatti

¦Kaupallinen yhteistyö K-Supermarket Myllypuron kanssa¦

Hei kaikille ja hyvää lähestyvää Juhannusta! Tällä viikolla on vihdoinkin Juhannus ja sen herkkuja moni on varmasti myös miettinyt. Mitä sitä tarjoaisi, kun ei aina samojakaan viitsisi. Tässä olisi nyt todella hyvä ehdokas tarjottaviin, sillä Savustetut ahvenet ceasarsalaatissa ovat upea makuelämys. Käytimme kaupan erinomaista satokausi valikoimaa hyväksi ja siksi reseptistä löytyy muunmuassa suomalaisia mansikoita, nippusipulia sekä uusiaperunoita. Pyrimme myös hyödyntämään suomalaisia pientuottajia raaka-aineiden muodossa esimerkkinä Puutarha Miniverson retiisin versot, jotka saapuvat Kanta-Hämeestä Lammilta. Salaatin lisäksi näitä versoja voi napsia tai laittaa, vaikkapa leivän päälle.

Muita mielenkiintoisia tuotteita voisin nostaa, kuten Spices Chef:n luomumauste, jossa on käytetty nokkosta sekä valkopippuria. Se on myös laitettu kätevästi myllyyn. Toinen mauste mitä käytin on sekoitus merisuolaa, timjamia sekä sitruunaa. Kokonaisuutena salaatti on helppo valmistaa. Se on raikas ja siitä löytyy suolaisuutta, hapokkuutta ja makeutta. Savustettu ahven antaa omalla maullaan vielä upean lisän ja Juhannusruoksi se on siis erinomainen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Upea Juhannus-salaatti on toteutettu yhteistyössä meidän lähikaupan ja sen kauppiaan Mika Somervaaran kanssa. 

¦ neljälle hengelle ¦40 minuuttia ¦ helppo ¦maidoton, laktoositon, kasvis ¦

Ainekset:

Savustetut ahvenet

4 kpl tuoreita ja perattuja ahvenia

1 rkl Spices Chef nokkonen & valkopippuri

2 rkl Make it, Fresh & Zesty lemon & thyme sea salt

3 kpl sokeripaloja

Ceasarsalaatti

1 kpl Pirkka Provence salaattipussi

1 rasia tuoreita suomalaisia mansikoita

1 kpl Eriks limeaiolia

1 pss Salliselta saksanpähkinöitä

1 pss Salliselta cashewpähkinöitä

1 kpl punasipulinippu

1 kpl sipulinippu

1 nippu valkoistaparsaa

2 kourallista uusiaperunoita

1 pnt Robbes tuoretta tilliä

100 g voita

100 g Pirkka ravunpyrstöjä

1/2 pkt Puutarha Miniverson retiisin versoja

Juomasuositukset:

Vaalealle kalalle, kuten ahven sopii erinomaisesti:

  • Olueksi: Fat Lizard:n Lake Bodom lager
  • Siideriksi: Nordfors & friend`s raparperi/omena
  • Valkoviiniksi: Sangre de toro
  • Virvoitusjuomaksi: Saimaan Brewing:n Ginger & Lime
  • Vichyvedeksi: Sanpellegrino Aranciata

Valmista näin:

  1. Aloita savustamalla ahvenet. Ota ne hetkeksi huoneenlämpöön, ettei kala ole aivan jääkaappikylmä. Kun asetat sen savustimeen, huuhtele ja kuivaa ahvenenpinta sekä sisäosa. Mausta kalat pinnasta sekä sisältä. Levitä leppäpuruja noin 2 dl metalliselle alustalle. Lisää 3 kpl sokeripaloja. Laita sähkösavustin päälle ja aseta ahvenet ritilälle. Pyri pitämään savustimen lämpötila noin 150 – 200 asteen paikkeilla. Savustusaika on 20 minuuttia. 
  2. Sillä aikaa, kun ahvenet savustuvat tee salaatti. Keitä uudetperunat ja kuivaa niistä ylimääräinen vesi pois. Tee ruskistettuvoi asetamalla voi pannulle. Anna sen sulaa ja kun sen vaahto laskeutuu sekä muuttuu hieman ruskeaksi ota pannu pois liedeltä. Voi alkaa myös tuoksua pähkinäiseltä. Paista perunat ruskeassa voissa ja lisää silputtu tilli joukkoon. 
  3. Esivalmistele parsa suikaloimalla se ohuiksi lastuiksi esimerkiksi juustohöylällä. Leikkaa mansikat puoliksi tai neljään osaan. Leikkaa nippusipulit suuhun sopiviksi paloiksi. Perunat voit puolittaa. Pähkinät kannattaa ajaa tehosekoittimella, mutta jättää suht suuriksi suupaloiksi.
  4. Ota astia, jossa sekoitat salaatin. Laita kaikki raaka-aineet astiaan ja sekoita. Savustettujen ahvenien liha kannattaa irrottaa aika heti savustamisen jälkeen, sillä silloin se irtoaa helpommin. Lopuksi voit koristella salaatin, vaikka lopuilla pähkinöillä, mansikoilla, perunoilla, sipulilla sekä retiisin versoilla.
  5. Nauti Savustettu ahven-ceasarsalaatti tuoreen patongin, Eriks limemajoneesin sekä reseptissä mainittujen juomien kera. Hyvää Juhannusta kaikille!

•Kuvat & teksti by: kokkaavan isin perheblogi

cropped-img_20190410_142359_9391-7.jpg Facebook InstagramYoutube

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s