Paras vegaaninentäyte uunareille – Kokkaavan isin perheblogi

Tätä reseptiä on toivottu paljon. Ihan tavallista kotiruokaa, jossa uuniperunat uunissa ja vegaaninentäyte, jossa paljon kasviksia. Itse koen, että täytetyt uuniperunat ovat erittäin hyvä ja täyttävä ruoka, jota voi valmistaa ihan koko porukan kesken kotona. Teimme lasten kanssa nämä uuniperunat ja he tykkäsivät kovasti. Tia oli juuri lähtenyt töihin ja meille jäi tehtäväksi laittaa tiskit ja valmistaa ruoka. Noh, ajatuksenamme oli tehdä uuniperunoita ja siihen joku kiva täyte.

”Teetkö täytettyjä uuniperunoita?”

Emilia aloitti tiskien laiton ja me Elmon kanssa esivalmistelimme uuniperunoiden vegaanista täytettä. Mukaan mahtui muiden kasvisten lisäksi myös monen ”herkkua” ruusukaalia. Ajattelin ensin, että voisimme vain pilkkoa sen, mutta irrotinkin kannan ja sitten yksitellen lehdet. Täten ulkonäkö oli hienompi ja täytteessä näki paremmin mistä raaka-aineesta oli kyse.

”Kuuluuko ruusukaali suosikkeihisi?”

Uuniperunat olivat uunissa noin 1 tunnin ajan ja sen jälkeen sammutin uunin, mutten ottanut niitä vielä pois. Jälkilämpö kypsytti uuniperunat ja täten varmisti myös sen, että ne olivat varmasti kypsiä ja sopivan pehmeitä. Samalla, kun pilkoimme Elmon kanssa kasviksia, niin hän tykkäsi maistella niitä kanssa. Mukaan laitettu fenkoli maistui oikeasti lakritsalta, vaikkei sitä heti uskoisi. Kyseinen kasvishan on myös Tian lemppari. Kuivalla pannulla paistaminen poisti kivasti kasvisten veden ja lisätty margariini ja öljy paistoi niihin kivan pinnan. Kannattaa kokeilla reseptiä, sillä samalla kun uuniperunat ovat uunissa, on helppo tehdä itse täyte. Lopuksi voi halutessaan lisätä tuorejuustoa tai levitettä täytteen päälle, niin lopullinen makuelämys on taattu.

Helpot uuniperunat syntyvät helposti ja täyte hetkessä.

¦ neljälle hengelle ¦60 minuuttia + 20 minuuttia ¦ helppo ¦ vegaaninen, kasvis, kananmunaton, maidoton, pähkinätön ¦

Ainekset:

6 kpl uuniperunoita

foliota

Vegetäyte uunarille:

5 kpl herkkusieniä

2 kpl paprikoita

1 kpl fenkoli

200 g ruusukaalia

200 g luumutomaatteja

100 g vihreitä oliiveja

3 kpl valkosipulinkynsiä

2 pussia Delikauraa

1 tölkki tomaattimurskaa

2 rkl sambal oelek chilitahnaa

1 rkl Dijonin sinappia, karkeaa

2 rkl sitruunanmehua

1 rkl kuivattua timjamia

1 rkl Spice Chef:n puolukka&chili maustetta

100 g margariinia

oliiviöljyä

Valmista näin:

  1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Huuhtele perunoista mullat pois, kuivaa ja kääri ne folioon. Voit pistellä vielä reikiä jos haluat. Laita perunat uuniin pelillä tai astiassa ja anna olla sen 60 minuuttia. Kannattaa tunnin jälkeen sammuttaa uuni ja antaa olla vielä jälkilämmössä 10 – 15 minuuttia, sillä varmistaa sen, että ovat varmasti juuri oikean kypsyisiä.
  2. Pilko sienet, fenkoli, paprikat, tomaatit ja ruusukaali haluamaasi muotoon ja palakokoon. Itse pilkoin muut paitsi ruusukaalin lehdet revin vain yksitellen irti. Hienonna myös valkosipulinkynnet ja sekoita ne öljyyn. Aloita kypsennys kuivalla pannulla, jotta ylimääräiset nesteet haihtuvat pois.
  3. Lisää sitten valkosipuliöljyä ja margariinia. Pyri saamaan hyvä paistopinta kaikkiin kasviksiin. Tässä vaiheessa voit lisätä jo mausteet eli timjamin, suolan ja halutessasi puolukka&chili mausteen. Tämä oli lasten oma valinta mausteeksi.
  4. Lisää sitruunanmehu, sambal oelek chilitahna, Dijonin sinappi, delikaura, tomaattimurska ja vihreät oliivit joukkoon ja anna hautua keskilämmöllä 10 minuuttia. Anna ruoan hetki vetäytyä ja uuniperunoiden hieman jäähtyä.
  5. Leikkaa uuniperunat auki, joko pelkästään pitkittäin tai ristiin. Hieman puristamalla perunaa, saat sen näyttävämmän näköiseksi. Vegetäytteen voi kipata lusikalla perunan päälle ja halutessasi vielä laittaa hieman tuorejuustoa vegaanista tai eläinperäistä päälle, joka tuo ja korostaa muita makuja. Lisänä ei oikein tarvitse tarjota mitääm, joten nauttikaa hyvästä kotiruoasta.

Kuvat & teksti by: kokkaavaisi ja perhe

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s