Vadelmajäätelö pussissa – helppo ja nopea herkku – Kokkaavan isin perheblogi

on

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ CARROT KITCHENIN KANSSA

Tervetuloa seuraamaan Kokkaavan isin perheblogia, myös somessa!

Oletteko kokeilleet ikinä valmistaa jäätelöä muovipussissa? En ollut minäkään, mutta täytyy sanoa, että se on todella helppoa, nopeaa sekä hauskaa. Teimme Elmon kanssa vadelmajäätelöä käyttämällä siihen minigrip-pusseja. Alkuperäinen ohje löytyy Carrot Kitchenin App:sta, mutta sain luvan laittaa sen myös tänne blogin puolelle teidän iloksenne.

”Vadelmajäätelö on todella helppo ja nopea jälkiruoka, joka maistuu taatusti kaikille”

Carrot Kitchenillä on myös tällä hetkellä menossa huippu hieno kilpailu, jossa aivan fantastiset palkinnot! Pääpalkintona komeilee iPhone 12 puhelin, jonka kuka tahansa lapsi tai aikuinen haluaisi itselleen. Lisäksi paljon muita palkintoja ne ja itse kilpailuun pääset osallistumaan täältä. Tarkoituksena on kehittää uusi junnujen suosikki vegeresepti ja se voi olla pääruoka, välipala tai vaikka leivonnainen. Siihen saat käyttää mitä tahansa kasviksi, juureksia, marjoja tai hedelmiä valinta on täysin vapaa. Sen lisäksi saat kehittää reseptille nimen ja siksi mielikuvitus on täysin vapaa. Osallistumisaikaa on aina 06.06 asti ja voittajaresepti julkaistaan elokuussa, joten reippaasti osallistumaan.

Meillä syödään todella usein kasvisruokaa. Elmon lempi kasvis on peruna.

Jos et ole ikinä kuullut Carrot Kitchenistä, niin käy lukemassa mun aikaisempi blogijuttu, missä kerron sen kattavasti. Sen löydät täältä. Sitten itse reseptiin, joka on varmasti kaikkien lasten sekä aikuisten mieleen. Mikä voisi olla parempaa, kuin kylmä jäätelö kesäkuumalla, en ainakaan keksi mitään. Tähän reseptiin voit käyttää muitakin marjoja, kuin vadelmia. Mielikuvitus on rajana ja siksi reseptejä voi aina muokata oman mielensä mukaisiksi. Jos haluat tehdä jäätelöä enemmän, kuin ohjeessa, niin voit kertoa sen raaka-aine määrät kahteen kertaan tai vaikka kolmeen kertaan. Se määrä jäätelöä riittää varmasti koko perheelle.

Itse jäätelöä ei tehdä kermaan, vaan sen pohjana toimii jogurtti ja makeutta ei tuo sokeri, vaan hunaja. 3 raaka-ainetta, joista syntyy helppo jälkiruoka tai välipala. Kaikenlisäksi opit hieman kemiaa. Kemiallinen reaktio syntyy, kun lisäät jäitä ja suolaa samaan pussiin. Jää alkaakin sulamaan nopeammin, joka on aika ihmeellistä. Lisää upeita reseptejä löytyy Carrot Kitchen App:sta, johon saat joka kuukausi lisää helppoja reseptejä. Lapset osaavat tehdä niitä ihan omatoimisesti ja se luo rohkeutta ja kokemusta keittiöön. Kukapa vanhempi ei ilahtuisi siitä, että lapsi osaisi omatoimisesti tehdä ruokaa ja näin auttaa arjen askareissa ja ruoanlaitossa. Suosittelen hankkimaan sovelluksen ruoanlaitosta kiinnostuneelle lapselle, vaikka lahjaksi. Siitä on vielä paljon hyötyä tulevaisuudessa.

Meidän kokemuksia Carrot Kitchenistä:

 • Erinomainen sovellus, jonka avulla lapset oppivat taatusti valmistamaan ruokaa.
 • Helppoja ja toimivia reseptejä, joita kannattaa rohkeasti kokeilla.
 • Ohjeissa on selkeästi opastettu, miten käytät eri kodinkoneita sekä välineitä.
 • Lapsen on helppo lähettää vanhemmalle raaka-ainelista, joka helpottaa ja nopeuttaa ostosten hankintaa.
 • Lapset ovat löytäneet monta erilaista uutta lempiruokaa, mitä eivät välttämättä olisi osanneet ikinä kokeilla tai maistaa.
 • Uusia makuelämyksiä, raaka-aineita ja taitojen oppimista tulevaisuuden ruoanlaittoa ajatellen.
 • Sovellus on helppokäyttöinen ja kavereita on kiva ottaa mukaan ruoanlaittopuuhiin.
 • Kohta kohdalta aikuisen ääni opastaa, että mitä pitää tehdä ja se auttaa koasti lasten hahmottamista.
 • Mitä enemmän kokkaat, sitä mukaan saat aina lisää uusia reseptejä kokattavaksi ja kivat hahmot, mitkä kulkevat mukana profiilikuvina.
 • Kokonaisuudessaan uusi upea harrastus kaikille lapsille, joilla on vähänkin kiinnostusta ja intoa osallistua ruoanlaittoon.
 • Rohkeasti siis lapset mukaan laittamaan ruokaa Carrot Kitchen App:n kanssa.

¦ neljälle hengelle ¦ 30 minuuttia ¦ helppo ¦ gluteeniton, laktoositon, pähkinätön ¦

RESEPTI

1 dl jogurttia

50 g tuoreita vadelmia

2 tl hunajaa

6 dl jääpaloja

4 rkl suolaa

Lisäksi

2 x 2 l Minigrip-pussia

2 x 0,5 l Minigrip-pussia

VALMISTA NÄIN

 1. Ota 0,5 l pussi ja kaada hunaja, jogurtti sekä vadelmat sinne. Sulje pussi ja puristele tasaiseksi massaksi. Sulje pussi ilmatiiviisti ja aseta toisen 0,5 l pussin sisään.
 2. Mittaa 2 l pussiin jääpalat ja kaada suola niiden joukkoon. Hiero suolaa jääpaloihin ja aseta jääpalapussi toisen 2 l pussin sisään.
 3. Aseta jogurttipussi jäiden joukkoon isoon pussiin ja sulje pussit. Ravistele, heiluta ja hiero jääpaloja massaa vasten 5 – 10 minuuttia, niin että massa jähmettyy jäätelöksi.
 4. Lusikoi jäätynyt jogurtti kulhoon tai kuppeihin. Koristele ja herkuttele.
Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on img_20200326_112137_1551.jpg

Kuvat & teksti by: kokkaavaisi ja perhe

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s