Naan Tandoor – pizza – Kokkaavan isin perheblogi

Tervetuloa seuraamaan Kokkaavan isin perheblogia, myös somessa!

Olemme yleensä tehneet pizzataikinan itse tai ostaneet pakastepizzapohjan, kun niitä olemme testailleet ja verranneet. Nyt halusimme kokeilla suurikokoista Naanleipää, joita ainakin saa Citymarketista. Käykää siis tutkimassa sieltä. Pizzan päälle tulee ja ruiskutellaan salviaöljyä, joka antaa erinomaisen maun. Ensin ajattelin antaa sen reseptin vasta myöhemmin, koska sitä tuli myös yhteen toiseen reseptiin, mikä on tulossa myöhemmin, mutta laitan sen sittenkin tähän yhteyteen ja se löytyy itse reseptistä.

”Naanleipää saa ainakin Citymarketista”

Alunperin Naan-leipä on kotoisin Intiasta ja sitä syödään paljon Keski- ja Etelä- Aasian maissa. Suomessa moni teistäkin on nähnyt sitä varmasti intialaisissa tai nepalilaisissa ravintoloissa ja sitä löytyy myös kaupasta. Tandoor nimi taas tulee siitä, että leipä paistetaan todella kuumassa Tandoor uunissa.

”Oletko tehnyt itse Naan-leipää?”

Itse käytin tätä Naanleipää pizzapohjana.
Täytteet päälle ja eikun uunin lämpöön paistumaan.
Tältä näyttää juuri uunista tullut Naan Tandoor -pizza.

¦ neljälle hengelle ¦30 minuuttia ¦ helppo ¦ laktoositon, pähkinätön, ei lisättyä sokeria ¦

Ainekset:

1 pussi Naan Tandoor -leipää

1 tlk pizzakastiketta

1 kpl Jukolan juuston cheddaria raastettuna

päälle: salviaöljyä*

1 nippu tuoretta salviaa

1 nippu kevätsipulia

4 – 5 dl oliiviöljyä

2 rkl omenaviinietikkaa

2 rkl hunajaa

suolaa

Valmista näin:

  1. Kuumenna uuni grillivastukselle ja 250 – 300 asteeseen. Jos uunissa on, niin teho kovenee, kun laitat päälle vielä kiertoilman.
  2. Raasta cheddar ja valmista salviaöljy. Laita tehosekoittimeen salvia, kevätsipulinvarret, omenaviinietikka, hunaja sekä suola. Aja tasaiseksi ja lisää öljyä vähitellen samalla ajaen. Kun öljy on tasaista laita se hetkeksi maustumaan sivuun.
  3. Kasaa ”pizza” levittämällä kastike pohjalle, ripottelemalla juusto päälle ja ruiskuttamalla yrttiöljyä jokapuolelle. Paista uunissa noin 3 minuuttia ja ota heti sen jälkeen jäähtymään. Leikkaa paloihin ja nauti.

Kuvat & teksti by: kokkaavaisi ja perhe

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s