Misolohi, sitruunaruoholiemi ja karamellikasvikset – Kokkaavan isin perheblogi

on

Tervetuloa seuraamaan Kokkaavan isin perheblogia, myös somessa!

Hei kaikki! Meillä erittäin suosittu ruoka on ollut viime aikoina Misolohi ja sen perkeistä keitetty kalaliemi on aivan uskomattoman makuinen, sitä voisi käytännössä vain juoda pelkästään. Lohimäärä mitä käytin oli suht iso, joten siksi misomarinadin ohje on myös määrällisesti suurempi, mutta sen voi vaikka puolittaa halutessaan. Misomarinadiin laitoin siideriä tuomaan hieman laajennusta makumaailmaan, mutta sen alkoholi häviää paistettaessa lohet.

” Teetkö liemiä, kuten kala, liha tai kasvisliemiä?”

– Kokkaava isi

Kuten aiemmin todettua, niin meillä kuuluu nykyisin aika vahvasti kasvikset ruokavalioon ihan koko perheellä. Kalaa olemme pyrkineet lisäämään ja käyttämään kauppojen tarjouksia. Kannattaakin käyttää hyödyksi kokonaisia kaloja, joista saa tehtyä myös sen kalaliemen. Itse ajattelin jo tulevia ruokia, joita voisin tehdä ja siksi liemet ovat ja toimivat hyvänä pohjana, vaikkapa keittoihin. Kannattaa kokeilla, jos on yhtään jaksamista tehdä käyttää hieman aikaa siihen. Käytännössä ne tulevat itsestään. Kunhan antaa keittyä kasaan ja lisäilee vettä välillä ja lopuksi siivilöi.

Näpäytä tähtiä ja kerro mitä mieltä olet videosta?

Rating: 5 out of 5.

¦ neljälle hengelle ¦2 tuntia ¦ helppo ¦ laktoositon, maidoton ¦

Ainekset:

Misolohi:

1 kpl / 1,5 – 2kg tuoretta kokonaista lohta

Misomarinadi:

6 rkl Misotahnaa

6 rkl oliiviöljyä tai seesamöljyä

6 rkl tummaa soijakastiketta

2 rkl sitruunaruohotahnaa

6 rkl valkoviiniä tai makeaa siideriä

3 rkl mirinkastiketta eli riisiviinietikkaa

6 tl hunajaa tai siirappia

Sitruunaruoholiemi:

1 kpl kokonaisenlohen perkeet

2 l vettä

2 kpl porkkanaa

3 kpl valkosipulinkynsiä

2 kpl salottisipulia

1 rkl viherpippuria

2 rkl suolaa

1 rkl tummaa soijaa

1 rkl miriniä eli riisiviinietikkaa

1 rkl sitruunaruohotahnaa

Karamellisoidut kasvikset:

Valitse haluamiasi kasviksia, öljyä sekä fariinisokeria ja paista pannulla.

Valmista näin:

  1. Aloita lohesta ja fileoi kokonainen lohi fileiksi. Poista kylkiruodot ja rasvaevät sekä nahka. Leikkaa sen jälkeen haluamiisi annospaloihin. Tee marinadi sekoittamalla marinadin ainekset keskenään. Kaada se lohenpalojen päälle ja pyörittele niitä marinadissa. Anna marinoitua puoli tuntia.
  2. Tee sillä aikaa sitruunaruoholiemi. Lisää kattilaan lohenperkeet sekä pilkottuna kasvikset sekä muut mausteet ja vesi. Keitä keskilämmöllä minimissään pari tuntia. Huomaat, kun kalanrasva irtoaa ja muista tarkistaa maku välillä. Lopuksi siivilöi liemi ja anna hieman jäähtyä.
  3. Nyt voit paistaa lohenpalat pannulla tai grillissä. 2 minuuttia kuumalla lämmöllä / puoli. Nosta sivuun vetäytymään. Ei haittaa, jos lohi jää hieman punertavaksi sisältä, sillä se tekee siitä vielä mehukkaamman.
  4. Viimeiseksi pilko halutut kasvikset ja paista ne öljyssä pannulla kuumalla lämmöllä, niin että saavat upean värin. Lisää fariinisokeri ja anna sen sulaa ja karamellisoida kasvikset. Nauti kuvan mukaisesti.

Kuvat & teksti by: kokkaavaisi ja perhe

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s