SUOLISTON SALAISUUS – uusi näyttely Heurekassa – Kokkaavan isin perheblogi

Tervetuloa seuraamaan Kokkaavan isin perheblogia, myös somessa!

Tämän viikon perjantaina oli median tiedotustilaisuus Heurekassa. Siellä kerrottiin ja esiteltiin Heurekan uusi näyttely, joka perustuu Giulia Enders:n ja hänen siskonsa Jill Enders:n kirjaan ”Suoliston Salaisuus” ( 10.10.2020 – 5.9.2021 ). Se kertoo yksinkertaisuudessaan kaiken kehomme keskeisestä ja aliarvostetusta elimestä eli suolistosta. Median tilaisuudessa oli puhumassa Heurekan uusi toimitusjohtaja Mikko Myllykoski, kirjan kirjoittaneet siskokset Giulia ja Jill sekä mukana olevan Biocodex:n lääketieteellinen johtaja Jenni Kononoff.

”Suoliston Salaisuus -kirja löytyy myynnistä nyt Heureka Shopista”!

Yleisesti sisarusten kirjoittama sekä kuvittama kirja tunnetaan kansainvälisenä bestsellerinä, jota on myyty miljoonia kappaleita ja käännetty kymmenille eri kielille. Näyttelyn tarkoituksena on valottaa suoliston toimintaa ja paljastaa sen salaisuuksia sekä ennenkaikkea selittää ja auttaa ymmärtämään miten voimme käyttää kirjasta saamiamme tietoja voidaksemme paremmin. Suolistohan on erittäin älykäs ja erittäin tiheään asuttu, jossa elää tiedostamattamme miljardeja bakteereja. Vaatimattomasti ne silti vaikuttavat koko elimistömme toimintaan ja täten myös jokapäiväiseen elämäämme. Eikä pelkästään fyysiseen, vaan myös psyykkiseen hyvinvointiimme.

”Itse olen huomannut, että jos vatsa ei voi hyvin, niin se vaikuttaa kyllä kaikkeen.”!

Näyttelyssä on itsessään 25 kohdetta kolmella eri alueella. Ihan aluksi tutustutaan ruansulatuksen saloihin, sitten suoliston mikroflooraan ja lopuksi tutkitaan suoliston hyvinvointia. Näyttelyssä voi muun muassa:

  • katsoa peilin avulla omien ruoansulatuselimien paikkoja.
  • tutkia 3D- mallin ja aitojen kuvien avulla ihmisen anatomiaa
  • esillä on myös oikea ihmisen ruoansulatuselimistö plastinoituna, jonka sisälle pääsee kurkistamaan kapselikameran avulla.
  • voit myös opetella istumaan oikein wc -pöntöllä ja tutustua ulosteiden koostumuksiin.
  • pääset tutkimaan myös syljen koostumusta ja miten se vaikuttaa ruoansulatukseen.
  • syötä hahmolle eri raaka-aineita ja tarkastele animaation avulla mitä ruoalle tapahtuu.
  • pääset myös tutkimaan vatsalaukun muotoa ja sitä, miten röyhtäisy syntyy.
  • miksi oksennamme ja miten se suojelee meitä?
  • tottakai unohtamatta pieruja, joita pääsee myös tutkimaan ja kuulostelemaan.

Näyttely on toteutettu ja tuotettu eurooppalaisten tiedekeskusten konsortiossa, jossa Pariisin tiedekeskus Cité des sciences et de I´industrien toimi näyttelyn vastaavana tuottajana. Heureka ja Lissabonin tiedekeskus Pavilhao do Conhecimento osallistuivat sen suunnitteluun. Ennen Heurekaa näyttely on ollut ainoastaan Pariisin ja Lissabonin tiedekeskuksissa. Sitä on ollut tukemassa Ranskassa sekä Portugalissa lääkeyritys Biocodex, joka toimii myös näyttelyn kumppanina Suomessa. Biocodex on suoliston ja vatsan hyvinvoinnin asiantuntija, joka luottaa viimeisimpään tutkimustietoon suolistomikrobiston yhteydestä ihmisen terveyteen.

Lisäksi kävin katsastamassa SUPER -puu näyttelyn, joka oli pienempi, kuin edellä mainittu, mutta silti hieno ja upeasti toteutettu. Tuoreen puun tuoksu oli mahtava ja alueella oli vaikka mitä tehtävää. Alla hieman kuvia puu näyttelystä.

Kuvat & teksti by: kokkaavaisi ja perhe

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s