Junnut Kokkaa kirjajulkkareissa – Kokkaavan isin perheblogi

Sain kesäkuun alussa kutsun Otavamedian Sami & Pasi Kurosen uuden kirjan julkistustilaisuuteen. Kyseessä on Junnut Kokkaa” niminen ruokakirja, jonka he ovat tehneet omien tyttäriensä kanssa. Kirja sisältää muunmuassa kouluruokia, välipaloja, lasten idoleiden lempiruokia, kuten Antti Tuiskun poronkäristys tai Marko ”Mörkö” Anttilan vaimon kanapasta vai miltä kuulostaa Veronica Verhon smoothiebowl ? Paljon kaikkia helppoja herkkuja, mitä lapsetkin osaavat itse valmistaa.

”Ruoanlaitto on loistava harrastus, sillä ruokaa voi tehdä sekä yksin että porukalla. Omasta mielestäni kokkailu on parhaimmillaan yhteistä tekemistä. Työvaiheet ja vastuualueet voi jakaa perheenjäsenten tai kaverien kanssa. Hyvät kokkausmusat soimaan, eikä kukaan tunne ruoanlaiton aikana oloaan ulkopuoliseksi”, – Sami Kuronen

Emilialle olin asiasta infonnut jo hyvissä ajoin ja kertonut, että otan hänet tapahtumaan mukaan. Mainitsin myös, että se mihin menemme on oikea Kokkikoulu ja ettei hänen tarvitse jännittää, kun on minun kanssani siellä. Noh, Emppu on aikas jännittäjä tyyppiä ja tietysti päivän lähestyessä jännityskin hiipi hänen mieleensä. Emilia on reipas ja erittäin rohkea tyttö, jonka tiedän pärjäävän tilanteessa, kuin tilanteessa, mutta se on ymmärrettävää uusien tilanteiden ja ihmisten tapaaminen on jännää. Osaan samaistua hänen tilaansa, sillä olen ollut 7 vuotiaana aivan samanlainen, siksi hän ihmettelikin sitä, kun kerroin, että isi on ollut aivan samanlainen jännittäjä ja on edelleen. Eihän sitä uskoisi. Se teki hyvänmielen hänelle ja niin lähdimme 09.00 aikaan metrolle päin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kirjasta löytyy paljon herkullisia ohjeita.

Paikka sijaitsee Pohjoisesplanadi 21 sisäpihan puolella. Astuimme sisälle ja sieltä löytyi upea sisäpiha, jonka kautta pääsi itse rakennukseen. Rehellisesti sanottuna kävelimme ensin ohi. En ole oikein ikinä ollut mikään huippu suunnistaja. Ruokakirjan julkistustilaisuus sijaitsi talon neljännessä kerroksessa, jossa on myös Kokkikoulu Espan tilat. Sami Kuronen oli ovella vastassa ja tervehdimme häntä samalla, kun astuimme sisään. Vallitsevan Koronatilan takia ei saa kätellä ketään, joten se on kyynerpää kyynerpäätä vasten tervehdys.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Oletteko käyttäneet vielä Mimis:n syötäviä kukkia?

Paikalle oli saapunut ihan kivasti väkeä juhlistamaan. Kuten alussa todettiin, niin moni oli myös jättäytynyt pois koronan sekä työkiireiden takia. Olisi ollut kiva tavata Antti Tuisku, sillä vaimoni Tia on fanittanut häntä ihan uran alkutaipaleelta asti. No, siinä olisi kateellisuus saattanut tulla hänelle. Paikalla oli bloggareita sekä median edustajia. Jos itse tekisin jokupäivä ruoka -ja reseptikirjan haluaisin siihen ehdottomasti myös lapset mukaan.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Hetken aikaa alussa pidettiin puheita ja kerrottiin kirjaan johtaneet tarinat ja miten siihen saatiin myös tytöt mukaan. Sitten päästiin itse asiaan ja lapset jaettiin kahden pareihin tekemään kirjasta löytyviä reseptejä. Kysyin Emilialta, että mitä hän haluaisi valmistaa ja kokata? Häntä eniten kiinnosti kananugetit. Parikseen Emilia sai Oimutsi mutsi -blogin Elsa Heikon pojan ja yhteistyöhän heiltä sujui erinomaisesti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Mehulinko on erinomainen apuväline mehun valmistukseen.

Yllätyksiäkin tuli minulle itselleni. Ensimmäinen oli se, että Emilia osasi rikkoa kananmunan niin hyvin, ettei yhtään kuoria tippunut astiaan. Toinen oli se, että hän osasi oikealla aikuistenveitsellä leikata ohuita broilerinsisäfileitä pitkittäin. Kolmas oli se, että hän osasi kypsentää frittikeittimessä nugetit oikean kypsyisiksi, etteivät ne jääneet yhtään raaoiksi sisältä. Isäänsä selvästi tullut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kananugetit frittaantumassa kullanruskeiksi.

Yksinhän lasten ei tarvinnut ruokia tehdä, vaan tottakai vanhemmat saivat olla mukana avustamassa ja ottamassa kuvia sekä videoita. Itse kokkina olisin halunnut tehdä paljon enemmänkin, mutta pystyin olemaan ulkopuolella tällä kertaa. Eikä paljon tarvinnut opastaa, sillä opettajana ja huippukokkina heillä toimi koko tapahtuman ajan Kristian Vuojärvi, joka on aika monissa liemissä keitetty keittiöalan ammattilainen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Lopputulos! Tähän vielä paprikamajo mukaan.

Muut lapset valmistivat samanaikaisesti mehuja, rieskapizzoja, vispipuuroa ja meidän porukan homma oli saada kananugetit tehtyä. Nugeteille tarvitaan tietysti myös jonkunlainen dippi. Siksi ennen itse broilerin käsittelyä meidän tiimi valmisti paprikamajoneesia, joka toimii erinomaisesti nugettien kanssa. Ohje paprikamajoneesiin löytyy myöskin kirjasta. Lopulta kaikki nugetit oli fritattu 180 asteisessa frittikeittimessä. Pääsimme maistelemaan lasten tekemiä herkkuja ja ne olivat kaikki erittäin onnistuneita. Tärkeää omasta mielestäni on pitää ruoanlaiton taitoja. Läheskään kaikki aikuisetkaan eivät osaa ruokaa laittaa, joten se onkin kiva taito osata mahdollisimman nuorena jo. Siksi Emilia aloitti vuosi sitten kokkikerhossa käymisen ja on tykännyt siitä kovasti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Huippukokin opastuksessa.

Suosittelen kaikille tutustumaan tähän uutuus kirjaan, joka on juurikin suunnattu lapsille ja koululaisille, jotka haluavat oppia valmistamaan itse helppoja herkkuja ja hyvää sekä terveellistäruokaa. Tarkoitus on saada perheitä yhteen tekemään ruokaa yhdessä ja nauttia siitä. Kirjan löydät esimerkiksi täältä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Junnut Kokkaa kirja löytyy nyt kirjakaupoista

•Kuvat & teksti by: kokkaavan isin perheblogi

cropped-img_20190410_142359_9391-7.jpg Facebook InstagramYoutube

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s