Teriyakiglaseeratut hedelmävartaat – Kokkaavan isin perheblogi

on
20200614_121650[1]

¦Kaupallinen yhteistyö K-Supermarket Myllypuron kanssa ¦

Hei kaikille ja erinomaista syksyn alkua. Olemme tehneet yhteistyötä nyt kolmen kuukauden ajan lähikauppamme K-Supermarket Myllypuron kanssa. Kesäkuussa teimme upean ja herkullisen reseptin Savuahven caesarsalaatista. Siinä oli leppäsavulla savustettuja perattuja kokonaisia ahvenia. Sen lisäksi salaattiin tuli muunmuassa limeaiolia sekä tuoreita ravunpyrstöjä, siksi sen näkisin soveltuvan nyt rapukauden alkuruoaksi myös erinomaisesti. Kokeilkaa siis reseptiä rohkeasti.

”Tämän yhteistyön myötä olen löytänyt monta uutta hienoa yritystä ja heidän tuotteitaan” – Teemu

Heinäkuussa perehdyimme enemmän lihaan ja naudan ulkofilepalaan, josta leikattiin kunnon pihvejä, jotka grillattiin. Toiset pihvit maustettiin perusmausteilla ja toiset rubattiin rub -mausteilla. Vaikeahan sitä on sanoa, että kummat olivat parempia liha oli nimittäin erittäin laadukasta suomalaista naudanlihaa Tammiselta. Reseptiksi muodostui Naudan ulkofilepihvit grillissä. Niiden kanssa tarjottiin valkosipuliperunoita ja Lööki kastiketta. Aivan sanoinkuvaamattoman hyvää.

”Aikanaan kun juttelimme kauppiaan kanssa ja sovimme reseptiikasta ja mitä teemme – ajatukseksi muodostui kala, liha & kasvis. Kaikki tietysti mahdollisimman satokauden mukaista ja suomalaisista raaka-aineista tehtyä” – Teemu

Ajatuksena näin elokuussa oli kasvispainotteinen ruoka. Päätin kumminkin, että kun vieläkin voi ja kannattaa grillata, niin tehdään vartaita ja vaihdetaankin kasvisten tilalle hedelmiä. Satokauden mukaisesti hedelmiksi valikoitui luumu ja nektariini. Uutuus hedelmiä oli myös saapunut, joten hyödynsimme niitä ja toimme vartaisiin myös mehukkaita uusia meloneja, kuten Snowball -ja Pie de Sapo melonit. Hedelmät leikattiin suht suuriin paloihin ja pujotettiin vartaisiin. Grillatessa päälle siveltiin teriyakiglaseerausta. Alta löydätte helpon reseptin! Muistakaa myös, että sosiaalisessa mediassa löytyy videoita kaikista resepteistä. Linkit sosiaaliseen mediaan alla.

Grillatut hedelmävartaat
Syksyn mehukkaat hedelmät saavat makua grillistä.

¦ neljälle hengelle ¦30 minuuttia ¦ helppo ¦ vegaaninen, kasvis, gluteeniton, kananmunaton ¦

Ainekset:

1 kpl Piel de sapo melonia

1 kpl Snowball melonia

4 kpl nektarineja

4 kpl luumuja

1 pussi varrastikkuja

1 pullo teriyakikastiketta

2 rkl hunajaa

1 pnt tuoretta korianteria

1 pnt tuoretta minttua

3 kpl erivärisiä chilejä

Valmista näin:

  1. Kuumenna grilli ajoissa. Laita varrastikut likoamaan viileään veteen 15 minuutiksi. Tarvitaessa voit katkoa liian pitkiä tikkuja lyhyemmiksi. Sekoita teriyakikastike ja hunaja glaseerauskastikkeeksi ja siirrä sivuun odottamaan.
  2. Pilko ja kuori hedelmät ja poista mahdolliset siemenet tai kivet. Pilko suht kookkaiksi paloiksi. Nosta liotetut varastikut pois vedestä ja kuivaa ne. Käytä aina yhteen vartaaseen kaksi tikkua ja aseta ne pystyssä vierekkäin. Laita hedelmäpaloja vartaisiin ja aseta ne hetkeksi odottamaan sivuun.
  3. Kun vartaat ovat valmiit, niin grillaa ne kuumalla lämmöllä grillissä ja samalla sivele teriyakiglaseeraus päälle. Välillä muistat vain kääntää, niin että pinta saa väriä. Kun kaikki on grillattu aseta ne tarjoiluastiaan ja pilko päälle tuoretta minttua, korianteria sekä erivärisiä chilejä.
  4. Nauti loppukesän herkusta vartaassa ja tarjoa lisänä kuohujuomaa.
cropped-img_20190410_142359_9391-5.jpg

Kuvat & teksti by: kokkaavaisi ja perhe

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s