Paneroidut ahvenfileet ja tzazikikastike – Kokkaavan isin perheblogi

Tätä ohjetta on kanssa kysytty paljon. Ohje tulee siis tässä kumpaankin paneroituihin ahvenfileisiin sekä tzazikiin, johon käytetty kurkkua. Oli aika juhlistaa myös sitä, että vakavasti kananmunalle allerginen Elmo pystyy nyt syömään kananmunaa kypsennettynä. Helpottaa huomattavasti myös ruoanlaittoa ihan raaka-aineita ja vaikka herkkuja ajatellen. Elmo täytti tässä taannoin 4 vuotta ja on ollut siis aina allerginen kananmunalle sekä sen sivutuotteille ja entsyymeille.

”Syödäänkö teillä suomalaista kalaa vai painottuuko se pelkkään Norjanloheen?”

Tietysti, kun asiaa miettii siltä kannalta, ettet ole ikinä saanut jotakin herkkua, niin ei välttämättä sitä osaa silloin halutakaan. Meidän kokemuksen mukaan kananmunaa on vain valitettavasti ihan kaikessa ja se verottaa todella paljon. Siksi se on meille suuri helpotus, että voimme tehdä enemmän ja laajemmalla rintamalla yhteisiä ruokia kaikille.

Lapset rakastavat näitä kalaherkkuja.

Itse rapeat ahvenfileet ovat erinomainen, mutta tosi helppo herkku, jotka syntyvät tosi nopeasti. Ruotoja on aivan turha alkaa nyppimään näistä puhtaista suomalaisista kaloista. Ne menevät siinä samalla syödessä. Kalasta on tullut meille yksi lemppari raaka-aineista ja sitä nyt muutenkin pitäisi syödä, joka viikko. Suomalaiset suosivat norjalaista lohta, joka on surullista. Ymmärrettävää on sen helppous, tarjoukset ja kaupoissa nykyisin aika hyvin fileoidaan ja poistetaan kalannahkat ilman lisähintaa, joten saat uunilohen tai medaljongit kädenkäänteessä. Meilläkin syödään norjalaista lohta, mutta olen yrittänyt saada enemmän vaaleita kaloja ruokapöytään, kuten ahventa, kuhaa ja siikaa. Lisäksi mainittavia kaloja on suomalainen lohi sekä kasvatettu Benella kirjolohi.

Yllä näkyvä painike vie teidät omaan Instagramiini ja Reels -videoon, joka kestää 15 sekuntia, mutta siinä on hyvin selkeästi näytetty valmistus. Käykää siis kurkkaamassa!

Ahvenfileet ovat saneet upean ja rapean pinnan. NAM!
Valmis tzazikikastike maistuu raikkaalta ja sopii aivan kaikkeen.

¦ neljälle hengelle ¦30 minuuttia ¦ helppo ¦ pähkinätön ¦

Ainekset:

10 kpl tuoreita ahvenfileitä

suolaa

pankojauhoja

ruiskorppujauhoja

3 kpl kananmunia

Tzazikikastike:

1 kpl kurkku raastettuna

suolaa

1 kg naturel turkkilaista jogurttia

1 kpl limetinmehua ja kuori

1 pnt tuoretta minttua

1 rkl omenaviinietikkaa

2 rkl hunajaa

Valmista näin:

  1. Aloita ottamalla ahvenet huoneenlämpöön. Kuivaa hieman kalanpintaa ja ripottele suolaa päälle. Sillä aikaa, kun ahvenet maustuvat valmistele tzaziki. Raasta kurkku siivilään ja laita astia siivilän alle. Kaikki ylimääräinen neste valuu pois. Ripottele suolaa kurkun päälle ja sekoita hieman, jotta suola saa itketettyä kurkkua hieman. Anna olla 10 minuuttia. Purista ylimääräinen neste pois ja lisää muiden ainesten joukkoon.
  2. Pilko tuore minttu, raasta ja purista limetti, mausta hunajalla ja viinietikalla. Sekoita ja laita kylmään maustumaan.
  3. Laita rikotut kananmunat toiseen astiaan ja toiseen astiaan lisää jauhot. Kannattaa rikkoa myös kananmunien rakenne. Kuumenna pannu ja lisää hieman öljyä sekä halutessasi voita. Pyörittele ahvenfileet ensin kananmunassa ja sitten jauhoseoksessa. Aseta pannulle ja paista kullanruskean väriseksi. Itselläni riitti noin 1 minuutti / puoli.
  4. Paiston jälkeen aseta ahvenet lepäämään talouspaperin päälle, että ylimääräinen rasva valuu pois. Sitten vain lautaset esiin ja herkuttelemaan! Tarjoa siis rapeat ahvenet tzazikin kanssa.

Kuvat & teksti by: kokkaavaisi ja perhe

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s