Uunilasagnerullat – Kokkaavan isin perheblogi

Täyteläiset uunilasagnerullat ovat aivan fantastisia ja itse rakastuin niihin. Mikä niistä tekee sitten niin ainutlaatuisia? Paljon sulavaa juustoa, joka vangitsee kenet tahansa, tuoreyrtit sekä pinaatti, jotka antavat kivan vihreyden ja tuovat tietysti makua. Tuorepastatakina on helppo käsitellä ja sitä ei tarvitse, kuin hetken kypsentää. Alkuperäinen ohje taisi olla Helsingin Sanomista. Muokkasin sitä hieman, sillä en oikein ollut alkuperäiseen täysin tyytyväinen. Määrällisesti täytettä oli liian vähän kaikkiin rulliin ja ne jäivät aivan vajaiksi. Ohjeessa ilmoitettu 500 g tuoretaikinalevyistä jäi noin puolet käyttämättä, koska täytettä oli liian vähän. Raaka-aineita olisi pitänyt varata paljon enemmän. Muunmuassa nämä pistin ylös ja korjasin ne tähän reseptiin auttaakseni teitä. 

” Uusi mutta paljon parempi lasagne rullattuna” – Kokkaava isi

Alkuperäisessä ohjeessa rullat oli asetettu pystyyn, joka näyttää varmasti tosi hienolta, mutta koska täyte ei itselläni riittänyt oikein kaikkiin, niin täytyi laittaa rullat pitkittäin. Sinällään se ei vaikuttanut ulkonäköön, eikä makuunkaan. Saatte siis laittaa ne ihan kumminpäin tahansa. – Teemu 

¦ neljälle hengelle ¦30 minuuttia ¦ helppo ¦ ei lisättyä sokeria, pähkinätön¦ lapsilta 5 / 5 ¦

Ainekset:

2 pkt / 500 g  tuorelasagnelevyjä

Täyte:

2 kpl salottisipulia

2 kpl valkosipulinkynsiä

3 rkl oliiviöljyä

250 g tuoretta pinaattia

250 g appencelleriä tai ricottaa juustoa, raastettuna

2 dl parmesaania tai Västerbotten juustoa, raastettuna

1 ruukku tuoretta lehtipersiljaa, hienonnettuna

1 kpl sitruunankuori -ja mehu

suolaa

pippuria

Päälle:

4 dl kermaa

200 g vuohenjuustoa

3 rkl parmesaania tai Västerbotten juustoa, raastettuna

suolaa

pippuria

Valmista näin:

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota öljyssä kypsiksi ja niin, että saavat pintaan väriä. Lisää pinaatti. Paista käännellen muutama minuutti. Halutessaan voit hieman leikata niitä pienemmiksi.
  2. Sekoita joukkoon raastetut juustot, lehtipersilja, sitruunanmehu -ja kuori sekä mausteet.
  3. Leikkaa lasagnelevyt pitkittäin puoliksi. Levitä täyte levyille. Kääri rulliksi ja nosta ne voideltuun uunivuokaan, joko vaaka tai pystyasentoon.
  4. Lämmitä kerma kattilassa. Lisää vuohenjuusto ja anna sen hiljalleen sulaa. Mausta sitten suolalla ja pippurilla. Kaada seos pastarullien päälle ja raasta päälle Västerbottenia. 
  5. Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuutin ajan. Anna vetäytyä sen jälkeen ja tarjoa Parsa-burratasalaatin kanssa.

•Kuvat & teksti by: kokkaavan isin perheblogi

cropped-img_20190410_142359_9391-7.jpg Facebook InstagramYoutube

 

Jätä kommentti