Vegaaniset lakritsimunkit – Kokkaavan isin perheblogi

on

Hei hyvää vappua kaikille! Meillä juhlittiin vappua munkkien ja siman kera. Eilen tarkastelin kaappien sisältöä ja eipä siellä kardemummaa ollutkaan. Sen tilalle löytyi onneksi raakalakritsiuute, joka sopi kuin sopikin munkkitaikinaan hyvin. Se tuo kivan lakritsinmaun taikinaan, joka tuo munkkeihin ihan uutta ulottuvuutta. Monet ovat innostuneet tänä vappuna leipomaan munkkeja ja donitseja. Korona tekee tietysti oman osansa, kun kotona täytyy olla, eikä voi oikein lähteä mihinkään vappubrunsseille. Miten te olette viettäneet vappua? Käy kommentoimassa alhaalta löytyvään kommenttikenttään. 

” Vegaaniset munkit ovat yhtä hyviä, kuin perinteisetkin ” – Teemu 

Viime kerrasta on kyllä aikaa, eikä itse munkkeja ole tullut vuosiin leivottua, mutta nyt kokeiltiin kerralla vegaanisia, koska kananmuna. Tiedän, että munalliset munkit ovat erinomaisia, mutta yllätyin siitä kuinka hyviä nämä olivat. Siis oikeasti nautinnollinen makuelämys, missä rapea sokerinenkuori päällä ja mehevä pulla sisällä. Nauttikaa vappuherkuista, vaikkapa tämän kanssa!

¦ neljälle hengelle ¦50 minuuttia ¦ helppo ¦ vegaaninen, maidoton, pähkinätön¦ lapsilta 5 / 5 ¦

Ainekset:

5 dl kaurajuomaa

50 g tuorehiivaa

1 tl suolaa

2 dl sokeria

2 rkl raakalaksitsijauhetta

13 dl vehnäjauhoja

1 dl rypsiöljyä

Paistamiseen: 

1,5 l rypsiöljyä

Koristeluun:

sokeria sekä halutessasi syötävää glitteriä

Valmista näin:

  1. Lämmitä kaurajuoma kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää joukkoon sokeri, suola, raakalakritsijauhe sekä vehnäjauhot alustaen. Vaivaa joukkoon lopuksi rypsiöljy. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.
  2. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja pyöritä tasapaksuksi tangoksi. Leikkaa yhtä suuriksi paloiksi ja pyöritä pulliksi. Kohota lämpimässä paikassa liinan alla.
  3. Kaada sillä aikaa kattilaan rypsiöljy ja kuumenna se aina 180 asteeseen. Jos käytössäsi ei ole lämpömittaria, odota että öljy alkaa poreilla. Pudota pieni taikinanpala öljyyn. Se on riittävän kuuma, kun taikina alkaa kypsyä ja saa kauniin ruskeanvärin. 
  4. Venytä pullista rinkilät ja tiputa läheltä öljynpintaa aina muuta kerrallaan kuumaan öljyyn. Paista molemmin puolin. Nosta ne reikäkauhalla valumaan talouspaperin päälle, että ylimääräinen öljy irtoaa. Kierittele ne lämpiminä sokerissa ja nauti herkullisen siman kanssa. Hyvää Vappua kaikille!

•Kuvat & teksti by: kokkaavan isin perheblogi

cropped-img_20190410_142359_9391-7.jpg Facebook InstagramYoutube

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s