Inkivääri-limettisima – Kokkaavan isin perheblogi

Hyvää vappua teille kaikille! Meillä perehdyttiin tänä vuonna munkkien sekä siman tekoon. Kaupasta saa toki vaikka minkälaista simaa, mutta kyllä se omatekemä sima on aina silti parasta. Tähän laitettiin erikoisuutena inkivääriä. Lopputulos on erittäin raikas ja vaikket inkivääristä tykkääkään, niin se varmasti maistuu, sillä inkiväärinmaku ei ole niin radikaali, vaan limetti antaa hyvän combon sitruunan kanssa.

”Kokeile piruttain myös kesäjuotavana” – Teemu

Vappu on tietenkin se milloin simaa yleensä juodaan, mutta miksei sitä voisi juoda muulloinkin, vaikkapa kesäjuomana. Varsinkin, jos ensi kesästä on tulossa todella kuuma, niin silloin on hyvä varautua jollakin virkeällä ja raikkaalla, eikä sinällään siman raaka-ainekset kauppaan mentäessä hirveästi maksa. Joten siitä kesälle myös hyvä juotava!

¦ neljälle hengelle ¦1 vrk + n. 7 vrk ¦ helppo ¦ vegaaninen, maidoton, pähkinätön¦ lapsilta 5 / 5 ¦

Ainekset:

4 l vettä

3 kpl limettiä

2 kpl sitruunaa

50 g pala inkivääriä

250 g fariinisokeri

250 g sokeria

¼ tl tuorehiivaa, herneenkokoinen pala

Pullotukseen:

sokeria ja rusinoita

Valmista näin:

  1. Kiehauta puolet vedestä suuressa teräskattilassa. Nosta kattila levyltä ja sekoita sokerit joukkoon. 
  2. Lisää sitruunan -ja limetinmehu, suikaloitu inkivääri ja loput vedestä. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita joukkoon. Anna siman käydä huoneenlämmössä kannen tai liinan alla noin 1 vrk.
  3. Pullota sima puhtaisiin pulloihin. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutamia rusinoita. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. 
  4. Viileässä jääkaapissa valmistusaika on noin 1 viikko ja huoneenlämmössä noin 3 päivää. Paine kasvaa pullossa käymisen aikana, joten älä laita korkkeja liian tiukalle. Säilytä sima jääkaapissa ja käytä se viikon kuluessa.

•Kuvat & teksti by: kokkaavan isin perheblogi

cropped-img_20190410_142359_9391-7.jpg Facebook InstagramYoutube

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s