Gluteeniton kantarellipasta – Kokkaavan isin perheblogi

¦ Kaupallinen yhteistyö Spice Chef:n kanssa ¦

Rakastan kantarelleja ja kaikkia sieniä näin alkavana syksynä. En itse haluaisi mieltää, että vielä on syksy, mutta se lähestyy vääjäämättä. Nyt sieniä löytyy metsistä vaikka millä mitalla ja jos tiedät jonkun salaisen sienipaikan, niin siellä todennäköisesti löytyy sieniä ja paljon. Katselin silloin kun kävimme mökillä Savitaipaleella, ettei siellä ainakaan sieniä kyllä ollut yhden yhtä. Marjojakaan ei siellä ollut, joka ihmetytti, kun kyse oli Itä-Suomen metsästä. No mutta onneksi saimme tässä taannoin toiselta ruokabloggarilta upean sienikatraan tuoreita kantarelleja ja punikki -sekä herkkutatteja. Jouni ja vaimonsa olivat ne tuoneet salaisesta sienipaikasta mökiltään. Jos etsitte erinomaista kantarellikastikkeen ohjetta, niin tässä olisi siihen ohje

”Itse kantarellipastasta” ..

Olemme etsineet gluteenittomia pasta-tuotteita, joista valmistaa herkullista ruokaa. Lopulta kaupasta löytyy aika paljon erilaisia gluteenittomia pasta – sekä makaronituotteita, mutta mistä tiedämme mikä niistä on oikeasti hyvä? Jonkun verran kokeilleena voin sanoa, että nyt olemme löytäneet hyvän pastan, joka maistuu hyvältä ja on suutuntumalta myös hyvä. Urtekram nimellä kulkeva merkki on luomu pastaa ja valmistettu täysjyväluomuriisijauhosta. 

Spice Chef:n mausteista valitsin tähän kantarellipastaan Puolukka & Chili mausteen. Se sopii upeasti syksyisiin makuihin ja on maultaan tosi jännä. Tulisuutta ja hapokkuutta yhdessä. Yllätyin ja ihastuin. Näitä mausteita saa tällä hetkellä Keskon kaupoista, joten käykää tutustumassa. Alla oleva juttu kertoo, että mikä firma tämä Spice Chef sitten on.

Jos teillä on omia suosikkeja gluteenittomista pastatuotteista, niin kommentoikaa alle. 

IMG_20200727_223400_384[2]
Kermainen kantarellikastike tekee pastasta fantastisen ruoan.

”Mikä sitten on tämä firma nimeltä Spice Chef ? ”

Spice Chef ( since 2014 ) on erikoistunut luomuelintarvikkeisiin, jonka tehdas sijaitsee Pohjois-Karjalassa Kontiolahdella. Sieltä otettiin taanoin yhteyttä liittyen aikaisempiin videoihin sekä resepteihin, joissa olin käyttänyt heidän tuotettaan. Tarkoitus on tarjota kuluttajille kestävän kehityksen tuotteita, jotka on turvallisesti pakattuja, helppo käyttää ja pysyvät hintatasoiltaan myös edullisina.

” Tuotteemme ovat arvomme ” ja mitä ne ovat ? 

Spice Chefin tuotearvoihin kuuluu mm. Luomu, Reilu kauppa, vegaanisuus, allergiavapaus, lähiruoka sekä Avainlippu, joka kertoo, että tuotteet on valmistettu Suomessa. Yrityksen toiminta on systemaattisesti raportoitua ja valvottua myös elintarvikealan viranomaisten ja sertifiointijärjestelmien toimesta. Näin he voivat taata erinomaisen toiminnan ja tuotteiden läpinäkyvyyden alusta loppuun. Alla arvot, joita Spice Chefiltä löytyy tällä hetkellä.

   

Liki 3 vuoden testailun ja liikeidean kehittelyn jälkeen he pääsivät siihen pisteeseen, että tuote itsessään täyttää kaikki kriteerit. Toimitusketju oli luotettava ja kunnossa ja täytti myös kaikki edellämainitut kriteerit.

” Kuinka sitten tuote saadaan pakattua ympäristöystävällisesti” ?

Suuri etappi sen saavuttamiseksi otettiin 2017, kun Aalto-Yliopiston opiskelijaryhmä otti asiakseen selvittää Spice Chef:n pakkaushaasteita. Siitä käynnistyi lopulta monitieteellinen pakkausprojekti ”Pack-age”. Spice Chef sai projektin myötä uuden ja innovatiivisen pakkausratkaisun käyttöönsä, joka on bio-muovi. Bio-muovi on itsessään on sokeriruokoa. Siksi purkissa esiintyy myös:

Lisää tietoa Spice Chefistä löytää täältä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Raaka-aineet on esivalmisteltu valmiiksi odottamaan pastan tekoa.

¦ neljälle hengelle ¦ 30 minuuttia ¦ helppo ¦ gluteeniton, kasvis, pähkinätön, laktoositon¦ lapsilta 5 / 5 ¦

Ainekset:

400 g kantarelleja

50g voita

2 tl Spice Chef puolukka & chili

1 pnt nippusipulia

2 kpl valkosipulinkynsiä

1 pnt tuoretta timjamia

1 rkl vaaleaa balsamicoa

1 rkl hunajaa

4 dl kuohukermaa

1 l vettä

250 g gluteenitonta pastaa

Valmista näin:

  1. Keitä ensiksi pasta 10 – 12 minuuttia. Meillä käytettiin gluteenitonta fusillia.
  2. Valuta pasta ja jäähdytä kylmän veden alla. lisää hieman oliiviöljyä pastan joukkoon, niin pysyy paremmin irtonaisena.
  3. Kuumenna pannu ja lisää pilkotut, pestyt kantarellit pannulle. Paista niin kauan, että neste haihtuu. Lisää sitten voi, sipulit ja pilkottu timjami. Paista niin että saavat kunnon värin.
  4. Lisää joukkoon vaaleaa balsamicoa, Spice Chef:n puolukka & chili mauste sekä hunaja. Sitten lisäät kuohukerman ja keitä hiljalleen kasaan. 
  5. Kun kastike on vielä hieman löysähköä, mutta kasaan haudutettua, ota se hellalta pois ja anna hetken jäähtyä.
  6. Yhdistä pasta ja kastike. Sekoita kastiketta jokapuolelle ja tarjoile vaikkapa tuorean leivän kanssa.

•Kuvat & teksti by: kokkaavan isin perheblogi

cropped-img_20190410_142359_9391-7.jpg Facebook InstagramYoutube

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s