Kasvispihvit isälle – Kokkaavan isin perheblogi

Tervetuloa seuraamaan Kokkaavan isin perheblogia, myös Instagramissa!

Hei kaikille ja oikein hyvää Isänpäivää! Paljon haluttu ohje on nyt julkaistu. Isänpäivän kunniaksi tekemät helpot kasvispihvit, jotka maistuvat myös vannoituneille lihansyöjille. Täysin gluteenittomia pihvejä ei ole paneroitu ollenkaan, vaan ne ovat suht pelkistettyjä. Maun salaisuus piilee karamellisoidussa sipulissa, johon on otettu ennen karamellisointia hieman väriä ja ruskeaa pintaa.

”Mistä te teette kasvispihvejä”?

Lisäksi kukka – sekä parsakaalin raastaminen tuo tiettyä tasaisuutta taikinaan, eikä siellä juurikaan esiinny turhia sattumia. Itse yllätyin mauista, vaikka perjaatteessa tiesinkin, että ovat hyviä silti se, että olivat noin hyviä sai minut innostumaan, että näin helpolla saat tehtyä tosi hyviä kasvispihvejä, eikä gluteenittomuus häirinnyt yhtään. Suosittelen siis kokeilemaan.

¦ neljälle hengelle ¦ 25 minuuttia ¦ helppo ¦ kasvis, gluteeniton, laktoositon, pähkinätön ¦

Ainekset:

1 kpl parsakaali

1 kpl kukkakaali

2 kpl sipulia

3 kpl munia

3 dl maizenaa

2 rkl fariinisokeria

1 rkl kuivatua timjamia

voita

suolaa

mustapippuria

Valmista näin:

  1. Raasta kukka – sekä parsakaali. Pilko sipulit kuutioiksi ja paista ne voissa, niin että saavat hieman väriä. Lisää joukkoon kuivattu timjami, suola sekä fariinisokeri. Kun sipulit ovat karamellisoituneet ota ne sivuun jäähtymään.
  2. Lisää sillä aikaa raastettujen parsa -sekä kukkakaalien joukkoon karamellisoitu sipuli, kananmunat, suola, mustapippuri sekä maizenaa sen verran, että saat taputeltua taikinasta pihvejä.
  3. Itse jätin taikinan hieman löysäksi, jotta siitä on helppo nostella lusikalla nokareita pannulle paistumaan. Lisää kuumalle pannulle voita ja paista pihvejä vain hieman / puoli.
  4. Laita sivuun jäähtymään. Näiden kanssahan voit tarjotan kuvassa näkyviä valkosipuli-kermaperunoita tai sitten näiden lisukkeiden kera: Omena-fenkolisalaatti tai Paahdettu maa-artisokkapyreen kanssa.

Kuvat & teksti by: kokkaavaisi ja perhe

2 Comments Lisää omasi

  1. Kieli Poliisi sanoo:

    Minut toi tänne kielikummajainen ”perjaatteessa”. Otin elämäntehtäväkseni sivistää ihmisiä: Se on yhdyssana sanoista peri ja aate, eli periaatteessa.
    Kiitos reseptistä kuitenkin!

    Tykkää

    1. kokkaavaisi sanoo:

      Kiitos sivistyksestä. Aina oppii uutta.😊

      Tykkää

Jätä kommentti