Carrot Kitchen – Maailman ensimmäinen lasten kokkauskaveri puhelimessa – Kokkaavan isin perheblogi

on

Kaupallinen yhteistyö Carrot Kitchenin kanssa

Tervetuloa seuraamaan Kokkaavan isin perheblogia, myös somessa!

Löytyykö teiltä innokkaita junnukokkeja, jotka tykkäävät olla mukana laittamassa ruokaa? Vai haluaisitko saada lapsesi muuten vain kiinnostumaan ja innostumaan enemmän ruoanlaitosta? Oletko pohtinut, että tänä vuonna voisi syödä terveellisemmin ihan koko perheen kesken? Olisiko kiva, jos lapsi yllättäisi joku kerta sinut omatekemällään herkulla?

Sushifanin uuniperunat olivat hitti meidän perheessä. Helpot uuniperunat täytetään savukalatahnalla, jossa itämaista makua. ( Ohje löytyy Carrot Kitchenistä )

Näihin kaikkiin kysymyksiin on yksinkertainen vastaus, sillä Carrot Kitchen on uusi suomalainen sovellus, joka ladataan ilmaiseksi puhelimeen. Ainoa maailmassa, joka on tehty juuri lapsia varten. Se innostaa ja kannustaa lapsia opettelemaan ruoanlaittoa. Sovelluksessa on pelimäinen ympäristö, joka innostaa ja lapsi voi tehdä kaiken ihan omaan tahtiin. Kiirettä ei siis esiinny. Ikärajana on ajateltu 6 – 13 vuotiaita, mutta omasta mielestäni se soveltuu ihan kaikenikäisille. Meillä Elmo on 4 -vuotias ja tosi innostunut auttamaan ruoanlaitossa. Hän pärjäsi myös hyvin ohjeiden kanssa, vaikka tarvitsee hieman apua aikuiselta.

Valkoinen taikavanukas maistuu kaikille. Se on vegaaninen ja erittäin kevyt herkku. Taika tapahtuu chiansiemenien ja kookosmaidon välillä. ( Ohje löytyy Carrot Kitchenistä )

Ruokapedagogit ovat kehittäneet helppoja reseptejä sekä taitovideoita lapsia varten. Ne mahdollistavat kokkauksen omassa kotikeittiössä turvallisella ja hauskalla tavalla. Ne opettavat esimerkiksi, miten pilkot veitsellä, käytät blenderiä, käytät uunia tai mittaat raaka-aineita. Reseptit ovat selkeitä ja koululaiset ihan ekaluokkalaisesta asti osaavat ne hienosti lukea. Reseptit etenevät vaiheittain ja spiikatut reseptivideot auttavat lasta kokkaamaan ihan itsenäisesti. Kaikkein kivointa kokkaaminen on silti perheen tai kavereiden kanssa, joten kaikki voi ottaa rohkeasti mukaan. Vaikka korona-aika onkin hankala, niin tässä on onneksi myös hyvä harrastus mitä voit harrastaa ihan kotona.

”Tammikuun aiheena on Sporttiset reseptit, joilla jaksat touhuta pitkään” Yksi minkä voisin nostaa esiin on ”Yksisarvisten kaurapuuro” kuulostaa mielenkiintoiselta ja sillä jaksaa touhuta lumessa, vaikka kuinka monta tuntia olit sitten menossa pulkkamäkeen tai luistelemaan!

Jokaisen kuun alussa julkaistaan uusia mielenkiintoisia reseptejä, jotta taitotasoltaan erilaiset lapset löytäisivät aina uutta kokattavaa ja pääsisivät tutustumaan uusiin raaka-aineisiin sekä makuihin. Resepteissä on otettu erityisen hyvin huomioon myös ruoan terveellisyys, satokauden raaka-ainekset sekä reseptien monipuolisuus. Terveellisiä välipaloja, ravitsevia ruokia löytyy 85 % ja loput 15 % ovat hauskoja herkkuja. Sovelluksesta voit löytää myös kokkaushaasteita. Se tarkoittaa sitä, että kun ne läpäiset saat vielä extrana uusia reseptejä. Vähän niin kuin peleissä, kun läpäiset tasoja, niin pääset eteenpäin. Mitä enemmän lapsi kokkaa, niin sitä enemmän hän saa myös uusia reseptejä kokattavakseen itselleen ja oppii uutta.

Meidän omia kokemuksia Carrot Kitchenistä?

Kuulin Carrot Kitchenistä ensimmäisen kerran viime vuoden puolella ja ensimmäiset ajatukset olivat, että tämä on juuri sitä mitä itsekin olen hakenut omalla blogilla ja somen sisällöllä. Oma ajatukseni on ollut vuosien ajan siitä lähtien, kun loin Kokkaavan isin, että lapset otettaisiin rohkeasti mukaan keittiöön opettelemaan ruoanlaittoa. Tässä sovelluksessa kaikki se korostuu upeasti ja ehkä vielä helpommalla tavalla, kun lapset voivat olla vielä omatoimisempia ja yllä olevassa tekstissä mainitut asiat helpottavat heitä huomattavasti. Pelimäinen maailma on iso plussa ja spiikatut videot. Meillä on kumpikin lapsista ja varsinkin Emilia ( 8 v. ) innostunut sovelluksesta ja kyselee viikottain, että mitä voitaisiin tehdä seuraavaksi. Suosittelen itse lämpimästi kokeilemaan, sillä tämä saattaa olla se juttu tälle vuodelle, joka auttaa teidän kiireistä arkea.

Mitä mieltä lapset sitten oikeasti ovat carrot kitchenistä?

Elmon mietteitä:

”Tosi helppoa ja tykkään tehdä siskon kanssa ruokaa”

”Helppoa, kun näkee videolta mitä pitää tehdä”

”Saan maistaa uusia makuja”

Emilian mietteitä:

”Hyödyllinen koululaisille”

”Opastaa ruoanlaitossa hyvin”

”Reseptit ovat mielenkiintoisia”

Kuten Carrot Kitchen.com sanotaan: ”Anna lapsesi testata ja päättää” . Ilmaisia reseptejä on kolme erilaista: Porkkanakakkupallot, Pizzaleivät sekä Kaneligranola. Testatkaa ne yhdessä lapsen kanssa ja ottakaa ilmainen kokeilujakso myös kokeiluun. Itse tilauksen sisällön löydät helposti täältä. Kuukausi tilauksen hinta on alkaen 3,99€ / kk . Carrot Kitchenin voit ladata sekä AppStoresta että Google Play kaupasta.

Alta löydät hauskan videon, jossa lapset tekevät Carrot Kitchenin aplikaation avulla:

Sushifanin uuniperunoita

Kuvat & teksti by: kokkaavaisi ja perhe

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s