Isänpäivän palvikinkkupiirakka – Quiche Lorraine

Tervetuloa seuraamaan Kokkaavan isin perheblogia, myös somessa!

¦Kaupallisessa yhteistyössä Korian Palviliha Oy kanssa ¦

Hyvää Isänpäivää kaikille iseille! Tässä teille uutta reseptiä isänpäivän kunniaksi. Kerron hieman suomalaisesta pientuottajasta, joka saattaa olla suurelle yleisölle tuntematon, mutta jonka herkkuja löytyy kaupoista ympäri Suomen. Kouvolan Korialla sijaitsee perinteinen palvaamo, joka on toiminut jo vuodesta 1975 ensin Kouvolassa ja sitten myöhemmin Korialla. Perinteisillä menetelmillä valmistetut palvituotteet on valmistettu leppähaloilla kypsentäen.

Palvikinkut sekä muut tuotteet, kuten makkarat ovat erittäin laadukkaita sekä lihaisia. Saimme kassillisen tuotteita testattavaksi ja se sisälsi erilaisia makkaroita, leikkeleitä, palvikinkkua sekä savupekonia. Palvikinkun lisäksi käytin savupekonia tähän piirakkaan. Se on käytännössä kypsää, mutta tuo omalla savuisuudellaan sekä rasvaisuudellaan upean maun piirakkaan.

Minkälaisia herkkuja teillä tarjotaan isänpäivänä?

Ottakaa resepti talteen ja kokeilkaa. Piirakka on helppo valmistaa ja se säilyy monta päivää jääkaapissa, joten sitä voi tehdä enemmänkin yhdellä kertaa.

¦ neljälle hengelle ¦ 20 MIN +35 min PAISTAMINEN ¦ helppo ¦ LAKTOOSITON, pähkinätön ¦

RESEPTI:

Ainekset:

POHJA

100 g voita

3 dl vehnäjauhoja

1 dl kaurahiutaleita

1/2 tl leivinjauhetta

3/4 tl suolaa

100 g maitorahkaa

TÄYTE:

2 kpl punasipulia

3 kpl valkosipulinkynsiä

1 nippu tuoretta timjamia

50 g voita

1 tl mustapippuria

3/4 tl suolaa

175 g mustaleimaraastetta

200 g palvikinkkua

150 g savupekonia

100 g créme fraichea

3 kpl kananmunia

2 dl kermaa

VALMISTA NÄIN:

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Nypi voi, jauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe sekä suola murumaiseksi seokseksi. Sekoita muruseoksen joukkoon maitorahka ja muotoile taikinasta tasainen pallo.
  3. Painele sen jälkeen taikina voidellun piirasvuoan pohjalle sekä reunoille. Tarvittaessa voit käyttää hieman jauhoja apuna.
  4. Esipaista piiraspohjaa 15 minuuttia 200 asteisessa uunissa. Sillä aikaa, kun pohja paistuu, niin valmista täyte. Pilko punasipulit, savupekonit sekä palvikinkku. Hienonna timjami sekä valkosipulinkynnet. Paista kaikki kuumalla pannulla ensin ilman voita, jotta sipuleista haihtuu turha neste pois. Sitten lisää voi ja paista hetken aikaa. Anna hetken jäähtyä.
  5. Ota kulho ja kaada sinne äsken paistetut täytteet. Kaada joukkoon kerma, juustoraaste, créme fraiche, kananmunat sekä mausteet. Sekoita täyte tasaiseksi ja kaada se esipaistetun piirakkapohjan päälle.
  6. Paista sen jälkeen uunissa vielä 25 minuuttia. Voit sen jälkeen sammuttaa uunin ja antaa piirakan olla hetken sen jälkilämmössä. Tarjoa sellaisenaan tai raikkaan salaatin kera.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on img_20200326_112137_1551.jpg

Kuvat & teksti by: kokkaavaisi ja perhe

2 Comments Lisää omasi

  1. Pirjo-Riitta Saranpää sanoo:

    Moi oletan että kanamunatkin sekoitetaan täytteen joukkoon ? Minä ainakin nyt teen niin.

    Y.t. prs

    Tykkää

    1. kokkaavaisi sanoo:

      Hei, kyllä tarkoitus on sekoittaa ne myös joukkoon. 😊

      Tykkää

Jätä kommentti