Samettinen kukkakaalikeitto – Kokkaavan isin perheblogi

on

Tervetuloa seuraamaan Kokkaavan isin perheblogia, myös somessa!

Heippa hei kaikille! Tässä tulee helppo kukkakaalikeitto, joka saa samettisuutensa maidosta. Maidossa keittämisen vaaroja ovat pohjaan palaminen sekä maito kuumennettuna saattaa tulla herkästi yli kattilasta. Maidossa on muuten se kiva ominaisuus, että siinä on aina pieni vivahde kinuskin makua, joka tulee esiin, kun sitä kuumentaa tai keittää kasaan.

”Salviaöljy viimeistelee pehmeän ja miedon kukkakaalikeiton”

Kun kukkakaalit on kypsennetty ja keitetty maidossa ne porataan, vaikkapa sauvasekoittimella. Silloin keitosta tulee samettinen. Sinällään keitto ei maistu ihmeelliseltä ja on aika mieto, mutta kun sekoitat joukkoon hieman valmista salviaöljyä, niin se avaa ihan uuden makumaailman, jota ei nyt ihan heti uskoisi. Helpolla voi siis saada hyvää ja aika nopeasti. Rohkeasti kokeilemaan siis!

¦ neljälle hengelle ¦ 45 minuuttia ¦ helppo ¦ kasvis, laktoositon, pähkinätön, ei lisättyä sokeria ¦

Ainekset:

1 iso kukkakaali

2 l maitoa

suolaa

Salviaöljy:

1 puntti tuoretta salviaa

2 vartta tuoretta kevätsipulia

2 dl oliiviöljyä

1 rkl omenaviinietikkaa

1 rkl hunajaa

suolaa

Valmista näin:

  1. Aloita valmistamalla salviaöljy. Revi ja pilko tuore salvia sekä kevätsipuli. Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen ja poraa ihan tasaiseksi. Öljyn voit lisätä viimeisenä ohuena nauhana kaataen joukkoon. Kun öljy on valmis, sen voi lisätä pulloon tai pitää astiassa pistäen hetkeksi kylmään.
  2. Pilko tuore kukkakaali. Kaada maito kattilaan ja keitä miedosti, ettei pala pohjaan. Lisää suola ja kun kukkakaalit ovat pehmeitä, voit porata ne sauvasekoittimella tasaiseksi keitoksi.
  3. Anna hetken seistä ja jäähtyä. Nosta keittoa lautaselle ja lisää hieman öljyä joukkoon haluamallasi tavalla. Nauti herkullisesta ruoasta.

Kuvat & teksti by: kokkaavaisi ja perhe

Jätä kommentti