Helppo Butter Chicken – Kokkaavan isin perheblogi

Tervetuloa seuraamaan Kokkaavan isin perheblogia, myös somessa!

Intialainen ruoka on yksi meidän perheen suosikeista. Butter chicken on helppo, täyteläinen ja ennenkaikkea erittäin maukas kanaruoka, joka maistuu meillä lapsille tosi hyvin.

Tämän helpon ohjeen väkersin teitä varten, jotka rakastatte butter chickeniä ja yleensä intialaista ruokaa. Herkullinen ohje löytyy alta ja Instagramin puolelta löytyy video, missä ruoka valmistuu, joten kannattaa käydä katsomassa sieltä myös. Suosittelen, että tarjoatte butter chickenin kanssa ehdottomasti riisiä, raita-kastiketta sekä Naan-leipää.

¦ neljälle hengelle ¦ 30 minuuttia ¦ helppo ¦ gluteeniton, laktoositon, pähkinätön ¦

RESEPTI:

Ainekset:

350 g kanan ohuita fileeleikkeitä

50 g voita

1 kpl sipuli

3 kpl valkosipulinkynttä

1 rkl inkivääriä palana tai jauheena

1 kpl punainen chili tai 2 kpl jalopenoja

1 tlk tomaattimurskaa

2 tl garam masalaa

1 tl juustokuminaa

1 tl suolaa

1 tl mustapippuria

2 dl kuohukermaa

Valmista näin:

  1. Paista fileet voissa pannussa kypsiksi, noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta. Siirrä pois pannusta ja kuutioi isoiksi paloiksi.
  2. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Hienonna chili tai jalopenot. Kuullota sipuleita voissa pannussa hetken aikaa. Lisää tomaattimurska, inkivääri, chili ja kuivat mausteet ( myös inkivääri mikäli käytät jauheena).
  3. Anna kiehua kasaan alhaisella lämmöllä noin 15 minuutin ajan. Lisää lopuksi kypsät kananpalat sekä kerma ja tarjoa riisin sekä naan -leivän kera. Suosittelen myös kokeilemaan raitakastiketta, sillä se sopii butter chickenin kanssa erinomaisesti yhteen.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on img_20200326_112137_1551.jpg

Kuvat & teksti by: kokkaavaisi ja perhe

Jätä kommentti